Ren & Fräsch



Vi har uppdaterat vår behandlingslista för spat och en nyhet är Dalle Special - Ren & Fräsch. En riktigt härlig 80 minuters helkroppsbehandling som du lämnar stressfri och totalt avslappnad! Den passar perfekt de gånger du vill unna dig själv eller någon annan något extra.

Behandlingen startar med en skrubb av mineralsalt och eukalyptus följt av ett varmt aromabad för att öka cirkulationen och välbefinnandet i din kropp. Efter aromabadet får du njuta av en skön djupgående massage med fuktighetsgivande oljor och som avslutning får du en uppfräschande ansiktskur.

För att läsa mer om våra behandlingar och priser kan ni gå in här.
Kom ihåg att det är viktigt att boka behandlingarna i god tid! Det gör ni enklast antingen via telefon 0247-89386 eller per mail [email protected]


Ronny & Ragge

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, här är ett exempel på detta;

Hej, vi är här nu säger en av killarna som precis kom igen genom entrédörren till husfrun som står i receptionen.
Bra! Då kan ni börja där uppe säger hon och pekar på fönstren i övre salongen varpå killarna ser fundersamma ut men lommar upp till salongen. Nu var det ju så att det var Ronny och Ragge som kom hit för att rigga inför kvällens spelning men eftersom vår husfru tyckte att hon kände igen killarna och väntade på fönsterputsarna så tog hon för givet att det var dom.. Vilken miss! Vi kan lova att hon skämdes lite efteråt!

Drömkvällen


Lé Betre

På fredag den 4/2 kör det årliga eventet Drömkvällen igång. Det är ishockeylaget HSS som i år möter Malungs IF i Tigera arena följt av en helkväll av fest! Fler lokala band spelar efter matchen och drar publik i alla åldrar. Ett av banden är Lé Betre där en av våra gamla kollegor Roger Lysén Häll spelar bas och tar ton lite då och då. Jätte kul tycker vi och många av oss kommer vara där och stötta dem på deras första stora spelning! De själva har inför spelningen skrivit på sin fanpage; 22:00 kliver vi upp och de som inte är där får svårt att diskutera hypen efter. Förväntningarna är höga! Det är över 600 biljetter sålda och det kommer garanterat bli ett riktigt trevligt event!

Vill du också köpa biljett gör du det enklast på Superstars kontor på Sparbanksgatan 2 i Leksand.

Siljan Snowshoe Race 2011



Om ni inte riktigt vet vad ni ska göra till helgen rekommenderar jag er att ta en tur till Rättvik. På lördag går för andra året i rad Siljan Snowshoe Race av stapeln. Det är en tävling där man kan medverka bara man är snöskoentusiast och där man snabbast möjligt ska ta sig i mål med snöskor på fötterna. Förra året var riktigt trevligt och enligt arrangörerna kommer det bli minst lika bra i år. Så - detta får bli veckans tips! Och vet ni inte vad ni ska äta till lördagslunch kommer det finnas möjlighet att grilla korv runt tävlingsområdet. Läsa mer om detta kan ni göra här och känner ni er sugna att medverka finns platser kvar!

I nästa vecka....



Nästa vecka kommer
vi köra igång en ny tävling med ett riktigt bra pris! Håll utkik!

Rebecca Karlström


Rebecca Karlström, vår Kinakulla.

Hej!

Rebecca heter jag. Dalkulla som på fritiden älskar att skriva, sjunga,resa och socialisera. Jag jobbar som receptionist på Dalecarlia sedan fem år tillbaka, dock mestadels på sommaren och runt vinterhögtiderna då jag drivs av min sökande själ och reser runt i världen så mycket jag bara kan och har möjlighet till. Jag har dessutom spenderat en stor del av min tid i storstaden Peking de senaste tre åren där jag pluggat kinesiska och jobbat som guide, vilket jag fortfarande gör. Trots allt mitt resande och alla de länder jag besökt anser jag att Tällberg är en av de vackraste platserna på jorden och njuter tillfullo av utsikten från vår hotellobby varje dag jag är på jobbet. Sommar, höst, vinter, vår.


Att jobba inom turism har för mig alltid varit en självklarhet då jag trivs utmärkt med att träffa människor och göra mitt yttersta för att få folk att må och ha det bra. Jobbet på Dalecarlia ger mig gott om utrymme för detta och det jag speciellt uppskattar är den familjära känslan som genomsyrar hotellet. Stämningen bland personalen, samarbetet över avdelningarna och tänkandet gällande hur man ska jobba för att få gästerna nöjda. Detta är något jag tror, och hoppas, att ni kommer märka då ni besöker oss.

Välkomna!


Kultur före Kulltur

Med bara en månad kvar tills vasaloppet drar igång kanske det är många av er som börjat fundera på en resa till Dalarna. Först ut är de som åker kortvasan den 25/2 och näst på tur är tjejvasan den 26/2. Inför tjejvasan, eller kullturen om man så vill, kommer det den 25/2 hållas en kulturkonsert i Mora Kyrka. Årets artister är Peter Jöback, pianisten Rickard Nilsson, Kalle Moraeus med komp och Team Moraeus från tv-programmet Körslaget. Peter Jöback har själv sagt Jag ser verkligen fram emot att få åka ut på turné i en mindre konstellation och spela tillsammans med några av mina favoritmusiker. Detta kommer att ge en intimare konsert där jag får chansen att komma närmare min publik.

Boka biljetter kan ni göra via Siljan.se och boendet kan ni självklart boka direkt hos oss! Telefon 0247-89100, mail [email protected]


En hälsning från Katarina

Snön faller utanför och lugnet har lagt sig på hotellet efter en helmysig helg med fullt drag i pianobaren på lördagskvällen. Det var duktiga Hannah Smallbone Tizard som underhöll och fick gästerna att sjunga allsång för full hals. Många utav våra gäster hann också unna sig en skön behandling på Spa och en del förenade nytta med nöje och anslöt sig till vattengympan på lördagsförmiddagen. Ut-checket gick smidigt och det är alltid lika roligt när de är så nöjda och belåtna. En som vanligt härlig, salig och skön helg på Dalecarlia med andra ord!

Rekordet är slaget



Vi har ju
tidigare skrivit om Slaget om Siljan här på bloggen, och vi kan nu meddela att rekordet slaget! På torsdagseftermiddagen såldes biljetten som betydde att det sålts 12480 biljetter till matchen och därmed också skulle slå det gamla utomhusrekordet från 1964 då man hade en publiksiffra som uppmätte 12479 personer! Härligt! Nu har man dock satt upp ett nytt mål; att sälja fler biljetter än det finns invånare i kommunen. Vid den senaste räkningen fanns det 15 287 personer i kommunen.

Köpa biljetter till matchen kan du göra här och boendet kan du boka direkt med oss! Antingen via telefon 0247-89100 eller per mail [email protected]

Fotografier

Vi vet att våra fotografier som postas här på bloggen inte alltid är de bästa och att fotokvalitén ofta varierar. Detta beror på att vi är många som jobbar med bloggen och att det sällan finns extra tid att lägga på att få till det perfekta fotot.. Oftast är det någon från restaurangen, konferensen, spat eller receptionen som tar ett eller ett par snapshots för att ni ska få en bild av vad som händer - alltså inte professionella fotografer. Vi hoppas att ni kan ha överseende med detta och tar vår blogg för vad den är, inte en fotoblogg. Men! Ibland har vi turen att få Alexander att fotografera för oss och får då fram kanonsnygga bilder då han pluggar till fotograf. Så framöver kommer han dela med sig av lite av sina tips på hur man gör för att få till ett riktigt snygg foto. Kanske kan vara bra både för oss i personalen och er där hemma!



Lars Erlman


Lars Erlman, nyanställd säljare hos oss.

Mitt namn är Lars Erlman, är 34 år (35 innan månaden är slut), bor i Ullvi med min fru Tina och våra tre barn. Jag har jobbat i stort sett hela mitt liv inom besöksnäringen. Vid 13 års ålder började jag jobba i kök och har senare jobbat som kock och köksmästare under ca 10 år. Har även arbetat som driftschef på hotell och som VD för Borlänge & Co, en motsvarighet till Siljan Turism. Idag driver jag Lars Erlman AB och jobbar där med affärsutveckling, försäljning samt föreläser om bemötande, service och social arbetsmiljö.

Jag drivs av lusten att se människor utvecklas i takt med att kunder/gäster är nöjda med den produkt jag hjälper till att leverera. Min absoluta övertygelse är att med rätt behandling av människor, såväl internt som externt, så kommer affärerna och trivseln konstant att utvecklas åt rätt håll. Att prestigelöst ledarskap är en förutsättning för framgång ser jag också som en självklarhet.

Lars är nyanställd säljare hos oss och Vi önskar honom hjärtligt välkommen till vårt gäng!

Tomtemor är funnen!


Tomtemor är tillbaka med sin nya tomtefar?

Tomtemor är äntligen tillbaka efter att ha varit på vift ett tag. Vi hittade henne tillsammans med, läs och häpna, en annan tomte! Vad ska tomtefar säga? Intriger, intriger - även i tomtevärlden och ni ser, det händer grejer här på Hotel Dalecarlia!

Twitter

Ni har väl inte missat att vi även finns på twitter? Där får ni regelbundet korta uppdateringar om vad som sker på och kring hotellet. Några av våra "followers" är TV4 Dalarna, Varbergs Kurort och Svanen vilket vi mycket stolta över! Klicka här för att komma till vår Twitter sida.

á la Carte


uppdukat inför kvällens kommande á la carte gäster

Igår var det
premiär för vår nya á la carte meny. Många gäster kom för att prova på de nya smakerna och vi fick mycket positiv respons. Hittade ingen favorit, allt var ju lika supergott! var en av kommentarerna. Inte illa! Här har ni menyn;

Förrätter
Kantarellsoppa med smördegschips smaksatt med torkade kantareller, havssalt och timjan
Halstrad pilgrimsmussla med rostad pumpacrème samt champagnemarinerad slanggurka
Moussline på röding med rökt hälleflundra samt picklad fänkål
Tartar på Suovas serveras med parmesan crème, honungsbakad fikonkräm och knäcke
Varmrätter
Pappardelle i krämig ostsås med champinjoner, grillad zucchini och parmesanchips (vegetarisk)
Torskrygg (KRAV odlad) med citrustäcke serveras med citrusskum, potatis och rotsaksterrin
Majskycklingbröst med rostad paprikacrème, balsamvinäger-reduktion samt krämig svamppappardelle
Grillade lammracks servas med rökig lammkorv och rosmarinsky samt polentakaka smaksatt med örter
Lågtempad Hjortytterfilé på lingonmatta med ragu på confiterad jordärtskocka, kantareller och sidfläsk serveras med mandelpotatispuré
Efterrätter
Upp- och nervänd cheesecake med nyponcoulis
Friterad munk fylld med lemon curd och blåbärsglass
Vitchokladpannacotta med mjölkchokladshots och sockrat physalisbär
Ostar från Skärvångens bymejeri serveras med havtornsmarmelad
Mörk chokladtryffel smaksatt med syltat apelsinskal


För att boka bord kan ni antingen ringa 0247-89372 eller maila till [email protected]
Välkomna!

Roche


Dag tre på Roches konferens fortlöpte med fortsatt hårt arbete i grupp men kvällen bjöd på något helt annorlunda. Vi möblerade om vår matsal och förvandlade den till en biograf med temat ”Dalecarlia goes American”. Middagen bestod av en härlig hamburgerbuffé och till filmen Sista natten med gänget bjöds det läsk, popcorn och smågodis.


På torsdagen, dag fyra, var det ”Company Day” med samling i vår stora lokal Hjortnäs på förmiddagen och på eftermiddagen var det workshops med 18 grupper utspridda i hela byggnaden som avslutades med en posterutställning. Därefter började festligheterna - ledningsgruppen stämde upp i skönsång ackompanjerade av våra härliga spelmän Leksandslåt & vänner. Efter några låtar i konferenslokalen tågade alla ner till lobbyn där spelmännen underhöll och skapade en hög stämning och tilltugg var framdukat. Fäboknäcke från Leksandsbröd, Gustafskorv och ölen Oppigård från Hedemora, bara lokala produkter. Efter detta fick deltagarna fri tid och många passade på att koppla av på vårt spa inför kvällens håll-i-gång med temat Nyår.
Klockan 19,30 möttes alla för fördrink med mousserande och persikopuré och därefter var det dags att sätta sig till bords. Menyn för kvällen var;
Hummershots med en skalddjurssallad
Kalventrecote med sötpotatispuré och kantarellsås
Liten osttallrik
Punsch och russin Pannacotta med björnbär
något som gick hem hos alla! Under middagen bjöds det på shower/spex och prisutdelningar och vid tolvslaget samlades alla som trotsade kylan ute på vår altan för att utbringa en nyårsskål och titta på fyrverkerier. Sedan fortsatte festen sent in på natten med disco.
Idag fredag har bussarna rullat härifrån med trötta men mycket nöjda gäster.





Vi i personalen vill tacka alla från Roche för en underbar vecka. Det har varit så roligt att ha er här som våra gäster och vi önskar er ett riktigt gott 2011.


Efterlysning


Den senast tagna bilden på Tomtemor, här tillsammans med Tomtefar

Idag är det dags att ta ner, ut och bort julen. Många av er kanske redan är klara och vissa kanske precis börjat. Vi satte igång redan igår och det är ju synd att det inte är lika roliga att plocka bort som fram! Men kan ni gissa vad vi upptäckte?  En av våra kära julmedlemmar har försvunnit! Tomtemor är borta!! Hon verkar lämnat Tomtefar - bara luvan är kvar! Som ni säkert förstår är vi alla här oerhört förtvivlade över detta och Tomtefar saknar sin Tomtemor väldigt mycket.. Skulle någon av er se henne får ni gärna höra av er till oss på telefonnummer 0247-89100 eller maila [email protected]

Tjugondag Knut dansas julen ut



Roche


Inne i Kåtan

Nu är konferensen med Roche i full gång. Efter en lyckad tågresa med chartrat konferenståg och byte till buss vid Tällbergs station så rullade bussarna in och ett stort gäng glada människor intog hotellet.

Första dagen var förhållandevis lugn med ambitiöst arbete långt in på seneftermiddagen följt av 2-rätters middag och underhållning av "Sigge" i pianobaren. Dag två som skulle bli en lång dag påbörjades tidigt med arbete i grupper som fortsatte hela dagen med pauser för kaffe och lunch. Kl 18,00 var det samling i lobbyn och gänget var tillsagda att ha på sig varma kläder och vara redo på utomhusaktiviteter. Det vankades samarbetsövningar, sparkrace och full fart nerför backen på airboards tillsammans med Lugnetsäventyr. Må bäste lag vinna!
På vår stora parkering hade vi tidigare satt upp en stor en stor kåta och fixat i ordning inför middagen och utanför hade Fredrik Wigg tillsammans med vårt köksteam dukat upp en härlig buffé med massor med läckerheter från ”pannorna”. Vädret var perfekt, inget snöfall och någon minusgrad, och på scenen underhöll trubaduren- och underhållaren Roger Zakrison som efter några timmar ute tog med sig gänget in så de kunde fortsätta festen inomhus. Kvällen vart helt perfekt både vi och Roche är otroligt nöjda.





Vinterkickoff


Kickoff gänget

Förra veckan hade vi Nynäs Havsbad här på vinterkickoff. Vilket härligt gäng! Första dagen tog dem det lugnt och spenderade större delen av tiden nere på spat med bad, bastu och yoga. Fyllda av ny energi gick dem sedan upp till hotellet för att göra sig i ordning inför kvällens middag som avslutades med underhållning i pianobaren där Rickard "Sigge" Sigvardsson spelade och sjöng.

Dag två tillbringades mestadels i Rättvik som ligger cirka 2 mil från Tällberg där de åkte skidor och gick ut på en riktig långpromenad i kylan med snöskor! En ny upplevelse för de flesta. En härlig dag men det tar på krafterna att vistas utomhus så en välförtjänt vila väntade på hotellet. På kvällen var det dags för en av våra mest populära aktiviteter, Gustav Wasa gille som är ett skådespel där man själv får medverka samtidigt som man avnjuter sin middag. Jätte uppskattat. Efter middagen nere i Wasa Stugan var det dags att ta sig upp till huvudbyggnaden igen för dessert och ännu mer underhållning. Det var duktiga trubaturen Jonathan Liljedal som spelade i salongen och OJ! Vilken stämning! Fullt ös ända fram på småtimmarna och vissa avslutade kvällen med sparkrace ner för hotellbacken. Alla inblandade var toppennöjda och Nynäs Havsbad hade en riktigt lyckad kickoff.


Fullt ös i salongen med trubaduren Jonathan Liljedal


Silver by Carol



Det är alltid
roligt med lokala förmågor och Carol Eriksson är absolut en av dem. Hon är utbildad silversmed och driver sedan 2006 det egna framgångsrika smyckesmärket
Silver by Carol. Mycket av inspirationen till designerna hämtas in från bland annat sina år i Italien och sjön Siljan. Speciellt roligt att hon har en kollektion tillverkad för män och att hon tar på sig specialuppdrag. Carols smycken finns till display och försäljning i hennes silversmedja på Movägen 8 i Leksand och även hos oss i vår hotelshop!

Utsikt från hotellet



Ibland är det
väldigt lätt att tycka man har en av världens vackraste arbetsplatser.

Tom Yum soppa

Nu i förkylningstider så är vi många som gör det vi kan för att hålla den envisa influensan borta. Vi äter c-vitaminer, dricker ginsengthé, och drar halsduken runt halsen ett extra varv för att hålla ute kylan... Idag tänkte jag tipsa om en enkel Thailändsk maträtt som dessutom bra för bihålerna på grund av dess mix av syra, sälta och hetta!

Du behöver;
1 stor bit krossad eller skivad galangal
1-2 ångkrossat citrongräs (ångkrossar gör du själv), diagonalt skurna om möjligt
2 kaffirlime blad.
1-2 krossade charlottenlökar
5-6 lätt krossade starka chillifrukter (är du känslig för stark mat kan du minska antalet chillis)
1,5 skaldjurs- eller kyckling buljong, blandas ut med 7 dl vatten
6 st stora tigerräkor (scampi)
200 gram shitakesvamp, går att byta ut mot annan svamp eller grönsak
1/2 skivad tomat
Korianderblad efter smak
1/2 tsk salt
1/2 tsk fisksås
1-2 msk lime juice

Så här gör du;
Börja med att skala räkorna och sätt på en kastrull med vatten och buljongen. När vattnet kokar har du i galangal, citrongräs, chilli och charlottenlök. Dela sedan kaffirlimebladen och tillsätt dem tillsammans med salt, svamp (alt. annan grönsak), tomat och räkor och låt koka tills räkorna är färdiga. Ta av kastrullen från plattan och ha i korianderblad, lime juice och fisksås. Voilá!

Enkelt, nyttigt, bra mot förkylning och super gott!
Smaklig spis.



Slaget om Siljan

Vi skrev ju ett inlägg tidigare i veckan om att det behövs funktionärer till utomhusmatchen Slaget om Siljan. Värt att nämnas gällade detta är ju självklart också att det går att boka boendepaket med biljett hos oss inför detta!
2300 sek per person i huvudbyggnaden inklusive ståplatsbiljett med transfer till och från matchen, del i dubbelrum över helgen 25-27/2, frukostbuffé och fri entré till vårt spa. Ett annat alternativ är att boka boendet i vårt annex Allégården, då är priset 1900 sek per person.

Intresset för matchen är riktigt stort vilket är jätte roligt och vi räknar med fullbokat hotell! Arenan som just nu byggs upp för denna historiska händelse kommer ha 20.000 ståplatser och vara belägen på baseballplanen norr om Tegera arena (fd. Ejendals arena). I samband med matchen kommer det även vara fullt av aktivteter både vid utomhusarenan, i Tegera arena och runt om i Leksand. En riktigt stort event som vi alla med spänning ser fram emot!

För bokning eller vidare information kan ni kontakta vår reception antingen per telefon, 0247-89100 eller via mail [email protected]


vintertorka


Två räddare i torra vinternöden

Så här på
vintern då det är kallt och torrt ute är det lätt att huden får sig en törn. Hela kroppen blir torr, läpparna spricker och många får även lite lätt rödflammig hy i ansiktet. För att undvika detta är det viktigt att, som vanligt, dricka rikligt med vatten och få i sig mycket nyttiga fetter som finns i bland annat avokado, mandlar och pumpakärnor. Detta kanske ni redan vet?! Men ytterligare en sak som är bra att få i sig är kokosnötsvatten! Får ni tag i kokosnötsvatten (i så naturlig form som möjligt) så har ni en riktig vinnare i vinter. Drycken är till 99% fettfri, låg i kolhydrater, rik på kalcium, kalium, fosfos och natrium och dessutom återfuktar den mer än vanligt vatten. Inte illa... Dessvärre är den fortfarande svårt att få tag i, iallafall enligt min kännedom. Har ni något tips om vart det finns att köpa får ni gärna dela med er!

Har ni problem med vintertorr hy och inte hittar denna mirakeldryck har jag dock ytterligare ett toppen tips! Kerstin Florians Rehydrating Winter Creme. En riktig räddare i nöden! Finns att köpa här på vårt spa för 319 sek och den är värd vart enda öre!




Ref. Blogg

"Det ska löna sig att läsa bloggen"

Det är ett motto vi har och som vi tänker leva upp till så den 14-16/1 har vi ett erbjudande till alla er dalecarlia.blogg.se läsare.
För 1095 sek/person erbjuder vi logi i huvudbyggnaden med 3-rätters middag, entré till vårt spa och stor frukostbuffé. Ordinarie pris 1295 sek/person

För mer info eller för bokning kan ni ringa 0247-89100 eller maila [email protected]
Glöm inte att uppge referens "Blogg" för att få nyttja erbjudandet!




Funktionärer



Den 26e Februari
går den historiska utomhusmatchen "Slaget om Siljan" av stapeln. Det blir då Leksands IF:s första utomhusmatch sedan mitten av sextiotalet. Det har lokalt varit mycket diskussioner fram och tillbaka om hurvida kylan kan ställa till det och om det kommer att komma tillräckligt med folk för att slå det gamla utomhusrekordet från 1964. Då man hade en publiksiffra som uppmätte 12479 personer. Idag i tidningen kan man läsa om ytterligare ett eventuellt problem. Funktionärer. Som det ser ut i dagsläget finns inte tillräckligt med funtionärer för att få det att gå ihop då det saknas ungefär 200 stycken. Känner du dig manad att ställa upp som funktionär och samtidigt få en chans att hejja fram ditt lag? Gå in på länken här.

2011



Ja nu är
det nytt år. 2011. Hoppas ni alla hade en fantastisk kväll med glatt sällskap, god mat och vackra fyrverkerier! Här på hotellet var det full rulle och vårt nyårsfirande vart riktigt lyckat. Roligt att vi fick många positiva kommentarer om vår nyårssupé, den verkar speciellt uppskattad. Vad som serverades kan ni hitta här. Efter maten spelade duktiga Balboas och vid tolvslaget skålade vi in det nya året i skenet från fyrverkerier.

Ha nu en fortsatt fin första dag på det nya året!



RSS 2.0