Vårig soppa

Nu när våren sakta börjar närma sig så tänke vi på Dalecarlia tipsa om en riktigt vårig förrättsoppa!



Du behöver:
1 kilo Jordärtskocka
3 dl Grädde
ca 1 msk Champagne vinäger (om du inte har Champagne vinäger går det fint med vanlig vitvinsvinäger)
6 dl Kyckling buljong (tärning eller flaska, se till att blanda med vatten enligt instruktionerna)
100 g Parmaskinka eller Bresaola
Salt
Vitpeppar


Tillval till garnering:
Ätbara blommor till exempel penséer

Så här gör du:
Skala jordärtskockorna och skär dem i små bitar. Lägg dem i en kastrull med kycklingbuljong och låt koka i cirka 10 minuter, häll sedan på grädden och koka ytterligare 20 minuter eller tills kockorna är ordentligt mjuka. Skär parmaskinkan i små tärningar och stek i panna tills de blivit krispiga, låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
När jordärtskockorna är mjuka häll då över i en matberedare och mixa väl. Häll tillbaka i kastrullen och sjud på svag värme, tillsätt champagnevinäger efter smak, salta och peppra. Servera soppan i höga glas, häll upp i omgångar och varva med små lager krispiga tärningar av parmaskinka.

Soppan smakar bäst varm men kan även serveras kall. Dekorera gärna med ätbara blommor.


-----


Glöm inte bort vår fototävling med chans att vinna en hotellövernattning inkl. frukostbuffé och fri entré till spat för två, värde 1590 sek. Sista datum 27/3. Alla bidrag skickas till [email protected]
Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0