När makten flyttade från FåröVi har fått ett utdrag från Thomas Bodströms senaste bok, Då makten flyttade från Fårö där Hotel Dalecarlia nämns!! Här får ni ta del av texten;

"Det är eftermiddag på Hotel Dalecarlia en sensommardag i slutet av det avlägsna sjuttiotalet. Solen sjunker sakta ned i den glittrande Siljan och det är bedövande vackert. En centerkurs går i stark förväntan TCO ordföranden Lennart Bodström skall komma och tala om Löntagarfonder.

Journalisterna som uppmärksammat evenemanget talar i tysthet om den jordbävning, som Thorbjörn Fälldin utlöste, när han blev statsminister i Sverige. Nu var även det fackliga ledarskapet tvunget att tala till tölparna från bondvischan.

Folket under kristallkronorna kunde inte smälta tanken på att den politiska dagordningen skrevs i Ramvik. DNs och Expressens ledarsida mätte tiden för Fälldins ledarskap och såg med fasa ”det kan dröja femton år innan dagordningen återbördas till Stockholm”. En rysning gick bland alla dem som varit vana vid att bara ringa en kompis så fixade sig allt i maktens korridorer."


Har någon av er läst boken? Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet!

Vinnare av Maj-tävlingen är;


Flottbron i Gagnef, ett riktigt smultronställe!

Maria Granlund, Grattis! Maria delade med sig av sitt smultronställe här i Dalarna, Flottbron i Västerfors, Gagnef där hon tycker om att umgås med sin familj, skicka iväg barkbåtar i älven, kasta macka och bara njuta. Vi håller med henne om att det är ett riktigt härligt utflyktsmål, perfekt för en mysig picknick för två, skoj med hela familjen eller varför inte ensam med en bra bok!?Maria, ett presentkort på en middag för två i vår restaurang kommer med posten!

Till alla er andra som även ni skickat in bra, roliga och fina förslag - tusen tack för era bidrag och lycka till nästa månad då vi drar igång en ny tävling!

Senare i sommar kommer vi i personalen dela med oss av våra smultronställen här i det vackra landskapet Dalarna. Lite bra tips inför semestern för både er som bor och/eller ska turista här!

Morsdag!Idag är det inte någon vanlig dag, för idag är det Morsdag! Ni har väl inte glömt? Vi har morsdags brunch här på hotellet, men då intresset varit jättestort är det redan fullbokat..! Hade ni tänkt att besöka oss och inte förbokat bord kan vi rekommendera att ni istället ger ett presentkort på frukost! Ange blogg som referens så bjuder vi på entré till vårt spa i samband med besöket vid köp av presentkort till Mor under dagen!

Till alla mammor som läser vår blogg! Om ni bokar boende hos under dagen gällande sommaren 2011 (1/6-31/8) så får ni 10% rabatt på hela er bokning! Uppge referens blogg för att utnyttja erbjudandet och kom ihåg - det gäller endast om ni bokar under dagen!

För mer information och bokning, kontakta oss antingen via mail info@dalecarlia.se eller på telefon 0247-89100

Ha en fantastisk dag allesammans!

-----

Förresten! Glöm inte bort att det är sista dagen på vår tävling idag, med chans att vinna en 3-rätters middag för två i restaurangen!? Dela med dig av ditt smultronställe och skicka in ditt bidrag till blogg@dalecarlia.se.

Strawberry Caipirinha / Strawberry delight

Nu till helgen tipsar vår duktiga bartender/servitris Maya om god och sommarfräsch dryck!


Duktiga Maya

Strawberry Caipirinha

Du behöver;
4 cl Cacacha
3 tsk rörsocker
Jordgubbar efter tycke
4 limeklyftor
Soda eller sprite


Så här gör du;
Muddla (pressa ur) limen och blanda med rörsocker, rom och jordgubbar i ett glas. Fyll sedan på med väl krossad is och toppa med lite soda. För sötare smak kan du byta ut sodan mot sprite.

Strawberry delight (alkoholfri)

Du behöver;
5 limeklytor
3 tsk rörsocker
Jordgubbar
Sprite

Så här gör du;
Muddla (pressa ur) limeklyftorna och blanda med rörsocker och jordgubbar i ett glas. Fyll upp med krossad is och toppa med sprite.

Hoppas det smakar!

---------

Ni har väl inte glömt vår tävling med chans att vinna en 3-rätters middag för två i restaurangen!? Dela med dig av ditt smultronställe och skicka in ditt bidrag till blogg@dalecarlia.se. Sista datum imorgon, Söndagen den 29/5.

Trevlig Helg!

Leksands Medeltidsmarknad

http://www.medeltidsmarknad.se/lmm-logo.gif


Idag startar Leksands
årliga Medeltidsmarknad! En annorlunda tillställning som är utsedd till en av Sveriges största medeltidsmarknader och passar alla oavsett intresse eller ålder! Nere vid hembyggdsgårdarna vid gropen är det redan full fart med massor av aktiviteter och underhållning som bland annat tornerspel, bokbinderi, hästskjuts, sagostund och gycklare!

Bor ni inte i närheten eller vill ni passa på och unna er någonting extra? Vi har fortfarande ett fåtal rum kvar! Sista minuten pris 995 sek/person inklusive del i dubbelrum, en 3-rättersmiddag, entré till pianobaren, entré till Dalecarlia Spa och stor frukostbuffé. Det är nu fullbokat! För mer information och bokning, ring 0247-89100Marknaden är öppen hela helgen, 27-29 Maj. Program och öppettider hittar ni här

Zumba! En hälsning från AnneliIdag har vi 70 gäster från Skatteverket här som precis kört Zumba på vår gräsmatta! Solen tittade fram perfekt i tid efter en molning morgon och Anna från Life'n'joy körde hårt med dom. Ikväll blir det musikfrågesport på hotellet och därefter disco. Gissar att våra terapeuter får mycket att göra i morgon med ömma, stela muskler!Samtidigt som Zumba passet pågick här utanför receptionen rullade en buss med gäster från USA upp till entrén. De kommer från några dagar i Norge och mellanlandar hos oss innan de ska vidare till Stockholm. Vi har runt 2 grupper i veckan från samma researrangör som ankommer till oss och det är många svenskättlingar med ett stort intresse för Sverige och vår historia. Tack vare detta har vi anlitat en lokal guide med stor kunskap om Sverige och Dalarna vilket är mycket uppskattat!!Nu är Zumba passet avslutat och regnet är på väg in, ibland ska man ha tur!

Ibland blir det fel

Vi har haft en del problem med att komma in på vår bloggsida de senaste dagarna, där av dålig uppdatering vilket vi ber om ursäkt för! Men nu hoppas vi att det kommer fungera som det ska! Det vart dessutom lite tokigt då vi råkade skriva ett längre slutdatum för månadens tävling på vår facebook sida.. På grund av detta förlänger vi tävlingen så den är aktiv t.o.m den 29/5!Det du behöver göra för att vinna är att skicka in ett mail till oss och berätta om din favorit sommarplats, gärna i Dalarna! Kanske är det ett café, en badplats eller den perfekta platsen för en picknick!? Förklara för oss vad som gör platsen till ditt smultronställe och finns en bild får den gärna bifogas med det är inte något måste!

Alla bidrag skickas till blogg@dalecarlia.se och märks smultronställe. Sista datum för bidrag är Söndagen den 29/5.

Lycka till!

Ölprovning på Dalecarlia


"Här hos oss på Dalecarlia har vi ett stort sortiment på ölsorter med spännande smaker
allt i från Jamacia,Danmark,Tyskland till lokal bryggt öl som Oppigårds.
"

Öl är för det mesta en underskattad dryck som är minst lika intressant och varierande som vin.

Nu har vi börjat med ölprovning här på hotellet! Prova på ljusa, mörka, humlebeska och maltsöta ölsorter. Under provningen får ni provsmaka 6 olika typer av öl tillsammans med lättare tilltugg och lära er vad som påverkar att ett visst öl får sin speciella karaktäristiska smak. Ni får även ta del av ölets historik och tillverkningsprocesser och dessutom delar vi med oss av tips och råd om hur man bäst väljer och njuter av sin öl tillsammans med olika typer av mat.

Provningen pågår i ca 60 minuter och kostar 320 sek per person. För mer information och bokning, ring 0247-89372 eller maila oss på hovmastare@dalecarlia.se

Årets första majstångsresningI veckan hade
vi tillsammans med ABB årets första majstångsresning! Delar av Leksands folkdanslag underhöll och det var en härlig stämning med sommarväder, sång och dans. Kvällen avslutades med ett dignande smörgåsbord i restaurangen och ja. Det var svårt att inte länga till "riktiga" midsommar!

'

åååååå hej!Visst är det någonting speciellt med majstången!? Lite senare i sommar kommer vi dela med oss av lite information om just majstången, och varför man har den till firandet!

Glöm inte bort vår tävling med chans att vinna en 3-rätters middag för två i restaurangen! Dela med dig av ditt smultronställe och skicka in ditt bidrag till blogg@dalecarlia.se. Sista datum är Söndagen den 22/5.

En härlig dag i TällbergVi har en härlig dag här i Tällberg! Den började med åska och ösregn men nu ger oss en underbar sol från en snart klarblå himmel. På hotellet är det är full aktivitet med konferenser från Riksbyggen, Dala Vatten, Domstolsverket och Sandvikens Kommun, och dessutom har vi två elever från Leksands gymnasium som är här under dagen, då de har något de kallar Solidaritetsdagen på skolan.

Solidaritetsdagen är en dag då eleverna får gå ut bland privatpersoner och företag och samla in pengar till barn och ungdomar i Uganda för att hjälpa dem fullfölja sin skolgång. Det är i år sjunde året som Leksands gymnasium anordnar denna dag och alla intäkter går till välgörande ändamål, det är något vi gärna är med och hjälper till med!
De killarna  bl.a gjort här innan lunch var att hjälpa oss fixa med en majstång vi lånat från Hjortnäs byalag - vi ska ha årets första (Sveriges tidigaste!?) majstångsresning här på måndag med Leksands folkdanslag, smörgåsbord och jordgubbstårta!Veckans fredagstips blir att planera in ett besök hos oss! Varför inte redan imorgon? Sista minuten pris för logi, frukost, 3-rätters middag och fri entré till spat 995:-/person (gäller del i dubbelrum) För mer information och bokning, ring 0247-89100

Välkomna!

Tävling - MajNu är det dags för en ny tävling igen! Priset denna gång är att få njuta av en 3-rätters middag tillsammans med någon du tycker om i vår restaurang!

Det du behöver göra för att vinna är att skicka in ett mail till oss och berätta om din favorit sommarplats, gärna i Dalarna! Kanske är det ett café, en badplats eller den perfekta platsen för en picknick!? Förklara för oss vad som gör platsen till ditt smultronställe och finns en bild får den gärna bifogas med det är inte något måste!

Alla bidrag skickas till blogg@dalecarlia.se och märks smultronställe. Sista datum för bidrag är Söndagen den 22/5.

Lycka till!

SommarteckenUnderbara sommartid, välkommen! Idag är första dagen på året som gräset här på Dalecarlia blir klippt och det om något skapar väl en sommarkänsla!? Lukten av nyklippt gräs, mumma! Nu får vi hoppas att värmen håller i sig och att vi alla får njuta av en varm och skön sommar, efter den ofantligt långa vintern vi haft.


Vår duktige vaktmästare Torbjörn klipper gräset och skapa sommarkänsla!

Helgen som gått


Rättviks marknad

Under helgen som
gått har vi haft full fart på hotellet med gäster som både hunnit med att njuta av strålande sol, fynda på Rättviks marknad, relaxa på vårt Spa och roat sig i pianobaren. Det var roligt att få höra om alla inköp och all positiv respons igår vid ut-check! Hann några av er med ett besök på marknaden?


Ballonger på rättviks marknad

Dans i pianobaren

Idag ska vi klura ut vad månadens tävling ska vara.. Resultatet kommer upp på bloggen under veckan och som vanligt kommer någon av er läsare få ett riktigt bra pris! Vi vill också passa på och tacka Nina för att vi får låna hennes fina bilder till detta inlägg!

En torsdag hos oss


Gårdagens vackra solnedgång här i Tällberg, helt fantastisk!

Igår var det full fart här på hotellet med trevliga gäster och musikunderhållning med dans ända fram till stängning! Det var MOE som höll i underhållningen för ett konferensgäng och som alltid då han gästar hotellet var stämningen på topp! Med en blandning av t.ex. schlager, lite så ska det låta, 80-tal och humor kan det inte slå fel!

För att veta mer om våra konferens- eller gruppupplägg med MOE, kontakta konferensen på 0247-89143Middag i restaurangen

TREVLIG HELG!

Rättviks marknadI helgen är
det Rättviks Marknad, en marknad som går av stapeln två gånger per år, för tre dagar. Under de dagarna brukar det vara fullt fart med massor av folk och mycket att se, köpa och uppleva för alla åldrar. Ett riktigt trevligt jippo som inte bör missas! Om ni planerat in ett besök till Rättvik under helgen kan vi, självklart, rekommendera er att kombinera detta med ett besök hos oss! Passa på och njut av avkoppling i vårt spa efter marknaden för att varva ner från marknadspulsen och avsluta kvällen med en 3-rätters middag i vår restaurang.

Marknadens öppettider är Fredag - Lördag, 9 - 18 och Söndag 9 - 16

Sista minuten pris Fredag-Lördag ligger på 995 sek/person (ord. pris 1295) inklusive logi i huvudbyggnaden, 3-rätters middag, underhållning i Pianobaren, fri entré till vårt spa och frukostbuffé på avresedagen! För mer information och bokning, kontakta oss på tel. 0247-89100

MidsommarVi var nog
inte de enda som ropade hej lite för tidigt efter den härliga sommarvärmen vi hade i slutet av April. Både igår och idag har vi sett snön falla, men tack och lov så väntar bättre väder igen till helgen!? Har det snöat på andra ställen än Leksand, Tällberg och Rättvik i dagarna?

För att glömma bort att vädret utanför våra fönster här på hotellet så tänkte vi meddela att våra midsommarpaket nu ligger uppe på hemsidan! Ett midsommarfirande i Dalarna ligger högt upp på mångast besöks lista, och hos oss kan ni njuta av ett vackert traditionellt midsommarfirande och passa på att få se både den stora majstångsresningen inne i Leksand och de små i byarna runt om. I vissa byar startar redan veckan före midsommar och andra har sin resning i mitten av juli, men störst är firandet självklart över midsommarhelgen! Ett skådespel med vackra dräkter och fin musik. För att läsa mer om vårt midsommarfirande och våra priser klicka på länken här.

Första Maj


Bild lånad från dt.se

Igår firades våren in då det var Valborgsmässoafton. Vädret här var riktigt skönt och många samlades på noret redan innan braständningen i Leksand för att bl.a lyssna på Molly Sandén då hon uppträdde på udden, ett riktigt lyckat framträdande fick vi raport om! Vi som var kvar på hotellet och jobbade under helgen fick faktiskt också njuta av underhållning och dessutom delta i en skrattfest då Benny & Nisse höll låda under middagen! Har ni möjlighet att ta er till Tällberg den 21/5 rekommenderar jag varmt att ni bokar in deras krogshow hos oss! Igår var även stora luringdagen, sista april. Jag tror de flesta av oss på hotellet råkade ut för ett flertal aprilskämt, hur var det med er? Var det någon som vart aprillad?

Lämna gärna en kommentar och berätta vem som lurade dig, och hur!

RSS 2.0