En hälsning från Nina...



Duktiga Nina från
restaurangen skickade några bilder tillsammans med en text till oss som hon skrivit i måndags -

"Igår kom snön på riktigt, som vi har längtat. De populära bockarna från förra året har kommit på plats och första advent firades med ett tänt ljus i går. Nu håller vi på att julpynta hotellet för fullt. Fler bilder och detaljer kommer under hela december. Ni vet väl om att vi har ett av Dalarnas mysigaste julfirande? Tycker vi själva i alla fall! Tid för glädje."

På bilden ovan kan ni se hur julen börjar ta plats i lobbyn med ljusstakar i fönstren och dekorationer på receptionsdisken. Ännu är inte granarna på plats men de kommer! Och på bilden nedan kan ni även se lite av den nu försvunna snön på de fina julbockarna av Karin Stigsdotter utanför entrén.



Fick en efterfrågan i en kommentar här på bloggen gällande bilder på hur det såg ut hos oss i måndags. Tyvärr är detta den bästa bilden på vädret vi åstadkom. Men man kan i alla fall se reflektionen på den blå himlen i fönstret och lite snö på marken.. Bättre än inget!? Lovar att vara mer på hugget med kameran till nästa snöfall!

Är det någon av er läsare som lyckades få en fin bild på måndagens vackra väder? Maila gärna den till oss på [email protected]


Godmorgon Sverige



Godmorgon Sverige! Eller har vi kanske läsare som befinner sig även utanför landets gränser? Skriv i så fall gärna en kommentar i kommentarsfältet längst ner! Här är snön från i söndags ett minne blott och vi kickar igång dagen med spöregn, åska och blixt....! Inte riktigt vad man förväntar sig sista dagen i november direkt, men inom kort har vi förhoppningsvis solsken och finväder igen. Det håller vi iallafall tummarna för!

-----

Ni kommer väl ihåg att ni, dygnet runt, kan se hur vi har det genom vår webbkamera på hemsidan!? Klicka här för att se hur det ser ut utanför lobbyn just nu!

Vinnaren av Novembertävlingen är utsedd

Nu har vi gått igenom alla de roliga bidrag vi fått in till November-tävlingen och lottat fram tre pristagare! Första pristagaren som vinner ett presentkort till ett värde av 1000 sek är Peter Larsson, Stockholm. Ett stort Grattis till dig!

Peter Larssons vinnarrim;
"Till dig min vän i juletid, ger jag något som komma att ge sinnesfrid. En gåva i kuvert - se till att åka tvärt, på semester till ett hotell fyllt av gäster. Gör där vad du själv känner men ta gärna med en av dina vänner. Må bra och kom tillbaka gla'. Utvilad och nöjd, upplev julen med fröjd!"

Andra pris går till Julia Hansen, Örebro som får ett presentkort till ett värde av 500 sek och tredje pris går till Ida Park, Leksand som vinner ett presentkort till ett värde av 250 sek. Stort grattis även till er! Alla presentkort är giltiga på Quality Spa & Resort Dalecarlia. Vi kan även konstatera att det är Facebook som spridit vårt budskap allra bäst, tätt följt av hemsidan. Kul att veta!


Vi vill även passa på att tacka er andra som skickat in era bidrag, som vanligt är det nya chanser till vinst nästa månad!

Tävlingen är avslutad

Nu är November-tävlingen avslutad! Vi ska under kvällen gå igenom alla bidrag och utse vinnarna, som kommer presenteras här på bloggen imorgon! Glöm inte bort att kolla in här då!

När snön ligger



I helgen höll vi årets första julbord och igår kom vinterns första snö! De som gästade oss och åt i restaurangen blev alla mätta och belåtna och vi sög åt oss av allt fint beröm vi fick. Och de som var här i går eftermiddag/kväll kunde njuta av stora fina snöflingor då de gick till bords. Så härligt! Ännu ligger snön kvar på backen och vi har under dagen fått njuta av riktigt finväder med blå himmel och värmade sol. Bilden ovan är inte tagen idag men nästan så fint har vi haft det! Hoppas att det håller i sig!

-----

För er som är sugna på vårt julbord finns fortfarande platser kvar! Klicka här för mer information!

Sista chansen för bidrag till Novembertävlingen



Nu är det sista chansen för er att skicka in bidrag till Novembertävlingen med möjlighet att vinna presentkort hos oss. Kanske till en julklapp! Tävling pågår t.o.m kl 17,00 idag. Vad ni behöver göra för att bidrag? Klicka här för mer information!

Lycka till!

1a advent



En riktig trevlig första advent önskar vi er alla!

Leksands julmarknad

Just nu är Leksands julmarknad i full gång med marknadsknallar, olika typer av aktiviteter, hästsläde och mycket därtill. Idag håller det öppet till 18,00 och imorgon mellan 12-18. Är ni i krokarna är ett besök väl rekommenderat.


Solnedgångar

Kommer ni ihåg det här inlägget? Vi vill passa på att tacka er som delat med er av era fina solnedgångsbilder. Toppen, vilka foton! Här är några av de vackra bilder som vi fått skickade till oss.


Henrik Öijer, Flötningssjön

Veronika Lundeberg, Stiftsgården Rättvik

Ingrid Hans, Sälenfjällen

Caroline Wedberg, Tällberg

Andreas Andrén, Goa Indien

Christine Karlström, Ärleklinta Öland

Vill du också dela med dig av din finaste solnedgångsbild? Maila bild tillsammans med en kort text om vart fotot är taget till oss på [email protected]

Tävling - November



Så, nu är
det dags att köra igång månadens tävling och som vi nämnde redan igår kommer vi denna gången dela ut, inte bara 1a, utan även 2a och 3e pris - alltså fler vinstchanser till våra bloggläsare! Alla priser är presentkort giltiga på Quality Spa & Resort Dalecarlia (gäller ej spa) där 1a pris är på 1000 sek, 2a pris på 500 sek och  3e pris 250 sek. Det vi vill att ni gör denna gången för att ha chans att vinna är att skicka in till oss och berätta hur ni hittade till bloggen. Via Facebook? Genom rekommendation? Hemsidan? Hur fick ni nys om oss första gången? Tillsammans med detta vill vi att ni skriver ert bästa julklappsrim för ett presentkort giltigt hos.

Alla bidrag skickas till [email protected] och tävlingen kommer pågå en vecka, till och med den 28/11 kl 17,00.

Imorgon...

Imorgon kör vi igång månadens tävling här på bloggen. Glöm inte att kika in då för att se vad du behöver göra för att vinna! Vi kan redan nu avslöja att det blir ett 1a, 2a och 3e pris som kommer stå på spel...


Erbjudande, facebook



Nu har vi över 600 personer som gillar oss på facebook, vilket självklart måste firas! Det gör vi med ett fint erbjudande - "Bo 2 betala för 1" hela nästa vecka 20-25/11. Logi, frukost och fri entré till vårt spa för endast 795 sek/natt. Dessutom har vi 15% rabatt på alla behandlingar måndag till onsdag.

Är du inte en av de som gillar oss på Facebook? Klicka här för att komma till sidan och gilla! Där kan ni även se hur ni tar del av vårt erbjudande! Passa på!

Sista söndagen före...



Idag är det
sista söndagen före advent, och i Tällberg firar vi det med riktigt gråväder och regnskurar.. Men det är inget att deppa ihop för. Vi har haft full rulle här på hotellet och snart är det dags att börja med julpyntet på riktigt och förbereda inför den högtid som stundar. Så härligt, vi längtar! Är ni också sugna på julstämning nu så kan ni smygstarta med ett besök till antingen Nusnäs eller Alvik (Siljansnäs), där årets första julmarknad kör igång redan idag! Vi kan starkt rekommendera ett besök och är ni ute i tid kanske ni hinner med båda två. Mellan klockan 11-16 håller de igång och det kommer bjudas på allt ifrån hembakt bröd och nyrökt sik till ljusstakar och smycken. Precis som sig bör!

För att läsa mer om Nusnäs julmarknad kan ni klicka här.

Vackert vid Siljan



Det är riktigt
vackert här idag! En av de dagarna då man, hur hemmavan man än är, kommer ihåg hur underbart fint det är i Dalarna. I tällberg nu har vi strålande sol, -3 grader och frisk och härlig luft. Siljan ligger spegelblank och solens strålar sprider vintervärme i kylan. Det enda som saknas är snö! Det börjar bli dags nu. Frosten på marken ger ett vitt isigt glitter men ändå. Lite snö hade inte varit fel...

Hur ser det ut hos er idag? Är det lika vackert väder runt om i resten av landet? Lämna gärna en lägesrapport i kommentarsfältet!

Efterlyses - solnedgångar!



Vi hade en
diskussion här på jobbet tidigare idag om olika motiv och bilder, där vi kom fram till att några av de vackraste bilder vi vet och själva har tagit är på solnedgångar. Det är något speciellt med dem och dessutom är de väldigt tacksamma att fota! Håller ni med?! Vi bjuder här på några av våra solnedgångsbilder med utsikt från hotellet samtidigt som vi efterlyser fler! Har ni några fina solnedgångsbilder som ni vill dela med er av? Kanske från er hemort, från ert besök hos oss eller från en utlandssemester?! Skicka i så fall gärna in dem till oss, [email protected], tillsammans med en text om vart bilden är tagen. Vill ni publicerar vi gärna era bilder här på bloggen!



Vi fick ett mail...



Vi fick under
gårdagen ett mail från en av er läsare med några bilder, tagna under helgen som gick. Motivet - En nyckelpiga som plötsligt dök upp under en promenad inne i Leksand. Riktigt uppiggande en i övrigt grå dag! Vem som än ställt ut den vet hur man enkelt kan sprida lite vardagsglädje.

Fotografen vill vara anonym, men vi vill ändå passa på att skicka ett Tack till dig som skickade in dessa härliga bilder!

-----

Är ni fler som har bilder som ni vill dela med er av till oss? Mail in till [email protected]

Fars Dag



Ni har väl
inte missat att det är Fars dag idag? En speciell dag där alla barn får tillfälle att uppmärksamma och fira sina fäder lite extra. Fars dag hade sin början redan 1910 och sedan 1931 har vi firat denna högtidsdag även i Sverige, alltid andra söndagen i november.

Passa på nu alla barn att skäm bort era pappor lite extra idag, kanske gå på bio, ta en genemsam promenad i det vackra söndagsvädret, äta en god middag eller varför inte besöka vårt spa?! Och till er pappor! Njut av att detta är Er dag och mys lite extra med familjen! Vi vill också fira alla fäder med att erbjuda 10% rabatt på valfri boendebokning under hela dagen!

En riktigt trevlig dag önskar vi er alla!

-----

För att nyttja erbjudandet, kontakta oss på antingen 0247-89100 eller [email protected] och uppge bokningskod "farsdag". Gäller bara 13/11-2011


Elvor


En vacker utsiktsbild från gårdagen, då Siljan doldes av ett tjockt dimtäcke

Imorgon fredag infaller
11-11-11, alltså 11 November 2011! Ett superdatum som enligt vissa filosofier där nummer 1 står för intelligens och det övre. Hur vida vi tror på att det är sant eller ej låter vi vara osagt, men ett härligt datum är det vilket är värt att fira! Detta gör vi med att erbjuda riktigt bra pris på vårt halvpensionspaket för helgen. För bara 995 sek/person (ord. pris 1295) får ni boende i dubbelrum, frukost, 3-rätters middag och fri entré till spa-avdelningen.

Passa på och njut lite extra av helgen med en vistelse hos oss! Ring 0247-89100 eller maila [email protected] för att boka.

Välkomna!

Julbord


Bild från förra årets julbord

Som vi nämde
i gårdagens inlägg så har vi börjat förbereda inför årets alla julbord. Traditionella rätter med mysig dalakänsla där vi kommer bjuda på allt från glöggsill och julskinka till rensalami och dovhjortsfiol. Vi satsar på lokalproducerade ingredienser och lovar att vi har ett av Dalarnas bästa utbud på våra bord! Vi kan även erbjuda vegitariska alternativ vid förfrågan. Lördagen innan första advent dukar vi upp till säsongens första och sedan kommer vi köra varje adventshelg fram till jul!

Passa på och boka nu, innan det blir fullt! Priser från 195 sek.
Klicka här för mer information om priser, tider och bokning.

Köttbullar



Igår var det dags för den årliga köttbullerullardagen i vårt kök! Det var köttbullar som skulle rullas av 120 (!!!) kilo köttfärs som förberedelse inför årets julbord. I ungefär 6 timmar pågick rullningen och efteråt fick några av oss provsmaka. Ja - De var sanslöst goda! I år igen.

Äntligen är vi där!



Som ni kanske
redan vet så har vi strävat efter att komma upp i 500 "likes" på vår facebooksida ett tag, och nu är vi äntligen där! I skrivande stund har vi 518 personer som gillar oss och som utlovat har vi lottat ut ett presentkort på 500 sek att utnyttja hos oss bland de 500 som gillat - Och den lyckliga vinnaren är Jan Fröjdman från Hallstahammar. Ett stort Grattis till dig!

Dock är det ju så att vi inte nöjer oss vid 500 utan självklart vill att ännu fler ska gilla oss! Nya mål att uppnå. Nu satsar vi på 750 "likes" och kommer då vi kommit dit att lotta ut ett presentkort för en övernattning inklusive frukost för två personer hos oss. Detta innebär att alla som finns bland de 750 personerna har chans att vinna, även de som var med upp till 500!

Värva vänner, rekommendera vår sida och dela på din egen sida. Klicka här för att hitta oss på facebook!


RSS 2.0