Och vinnaren är;

Mona Nilsson, HisingsBacka med denna underbara sommarbild;Grattis! Ett presentkort på en frinatt inklusive frukost på valfritt Nordic Choice hotell kommer med posten!

Även denna gång har intresset för vår tävling varit stort och vi har fått in massor av roliga och fina bidrag, tusen tack för det! Det har varit en fröjd att gå igenom alla foton, men dessvärre kunde bara ett vinna, men ni ska veta att valet var svårt! Här är ett urval med några av de bilder som ni skickat in till oss.


Fotat av Andreas, Örebro

Fotat av Christine, Leksand

Fotat av Ulla, Borgholm

Fotat av Sara, Leksand

Fotat av Stefan, Borlänge

Fotat av Ida, Leksand

Fotat av Jonna, Göteborg

Fotat av Mariah, Linköping

Fotat av Håkan, Bergby

Fotat av Anita, Bergby

Fotat av Anneli, Leksand

Fotat av Mikael, Borlänge

Återigen, tack för alla bidrag! Nästa månad kör vi igång med en ny tävling, med nya chanser att vinna ett fint pris!

Och vinnaren är........

Utsedd! Men då det inte fungerar att få upp bilder på bloggen för tillfället väntar vi på att det ska bli fixat innan vinnaren presenteras - så bilden får komma med samtidigt! Blir lite roligare så tycker vi. På återskrivande!

Äntligen!Nu fungerar äntligen
våra telefoner här på hotellet igen! Efter många suckar och stön så är felet åtgärdat och vi står redo att besvara era samtal!

För information och bokning av rum, ring 0247-89100
För information och bokning av spabehandlingar, ring 0247-89386
För information och bokning av bord, ring 0247-89372


Vi ber om ursäkt till alla er som på något sätt blivit påverkade och drabbats av detta och är tacksamma för er förståelse!

Oväder på ingångHoppsan, det verkar inte bättre än att riktigt oväder är på ingång över Tällberg! Efter en ganska fin morgon och förmiddag så kommer det ska braka lös igen. Hur är det hos er? Är det regn på fler ställen idag?

Vad beträffar vår telefon så är den fortfarande ur funktion! Vi har fått information om att det är telefonstörningar i stora delar av 0247-området och att det arbetas för fullt med att få ordning på detta. Nu hoppas vi på att det är OK till kvällen.

Tävlingen är avslutad

Nu är månadens tävling avslutad! Tusen tack för alla fina och roliga bidrag! Vi ska under eftermiddagen sätta oss och gå igenom alla bilder med motiveringar och kommer under morgondagen publicera vinnaren!

-----

Vi vill också passa på att meddela att vår telefonväxel förhoppningsvis kommer fungera igen under dagen. Vi väntar på en reservdel som är på väg! Återkommer med uppdatering om detta!

Tillfälligt ur funktion!

Viktigt meddelande!

Vår telefonväxel ligger nere efter åskvädret som drog förbi här tidigare ikväll. Det tutar upptaget då man ringer till oss, och inga signaler går fram. Vi hoppas på att det ska fixa sig snart och har gjort en felanmälan. Nu väntar vi på att snart få höra telefonsignalerna ringer här igen. Tills vidare finns vi på mailen info@dalecarlia.se

Tack för ert överseende!

Provsmakning

Senare idag kl 15,00 ska vi i personalen få ta del av och prova på vår nya helgmeny som har premiär ikväll. Förvänta er en recension tillsammans med lite bilder senare under dagen eller imorn! Tills vidare får ni kika på hur vår nya meny ser ut och avundas!
Helgmeny från 26/8

Förrätter
Consomme på Havskräfta med dillpannacotta och parmesanflarn
Anklevermousse med rödlökschutney och surdegsbröd smaksatt med valnötter och lakritsrot
Rimmad röding med gravad citrus, picklade grönsaker samt puré på svartrot
Dala inspirerad tapastallrik (ost och charketurier med tillbehör)     
Vegetarisk rödbetscarpaccio med chevrecréme, rostade pinjenötter samt rödlökschutney 

Varmrätter
Grillad regnbågslax och halstrad pilgrimsmussla serveras med saffransskum och puré på mandelpotatis samt säsongens grönsaker
Majskycklingfilé med bacon och örter serveras med sparrisfylld ravioli och parmesansås
Kalventrecote serveras med butternutpumpa, portvinssky och potatisterrin smaksatt med västerbotten
Helstekt Älginnanlår serveras med ragu på sidfläsk och högrev, selleripuré och murkelfräs
Vegetarisk sparris och ricotta fylld färsk ravioli serveras med grillad zucchini och sparris         

Efterrätter
Semifreddo på blåbär och mandel serveras med hembakad kubb
Dalecarlias egen inkokta trädgårdsfrukt samt körsbär serveras med likörgrädde och nötter     
Vitchokladmousse med havtornsgelé samt knäckflarn
Ananasrulle med kokosglass samt ananassirap  
Gruyére med nyponmarmelad och Dalecarlia knäcke 

----

För bordsbokning, kontakta vår hovmästare på 0247-89372


TelefonväxelnViktigt meddelande!


På tisdag 30/8 mellan kl 12,00-13,00 kommer vår telefonväxel ligga nere på grund av förbättringsarbete! Under tiden då ni inte kan nå oss via telefon finns vi, som vanligt, på mailen info@dalecarlia.se.

Vi är tacksamma för er förståelse!

En hälsning från Rebecca...

En av de grejer jag gillar allra bäst med att sitta i receptionen här på Dalecarlia är, förutom alla trevliga gäster och roliga event som sker lite då och då, när vi får blomleverans en gång i veckan. Att få hit färska vackra blomsterarrangemang som man sedan får placera ut i lobbyn eller på receptionsdisken är för mig (som är lite pysselgalen) alltid lika kul. En extra grej som förgyller och ofta uppmärksammas de alltid lika vackra arrangemangen även av många utav våra gäster. Blomman vi fick idag (tillsammans med massa fina blommor till ett bröllop vi ska hålla till helgen) var en rosa/lila Kalanchoe som sitter tillsammans med lite murgröna och ett lila blockljus i en grafitgrå avlång kruka. Ska se om jag kanske kan få med mig kameran till jobbet imorgon så kan jag knäppa en bild och visa er!

De som fixar vår vackra blomterarrangemang är Interflora i Leksand.

Så vad var det som hände egentligen?

Nu har vi dragit ut på detta länge nog. Vad var det egentligen som hände under Vasastafetten i Lördags? Rörigt var det, det kan vi skriva under på men en kombination av försovning, felkörning och funktionärsmissar var det som ledde till att vi inte fick någon placering.

Nu ska vi se, vart ska vi börja...
Daniel som skulle springa vår andra sträcka Smågan-Mångsbodarna hade dagen till ära råkat försova sig något, vilket i sig inte hade varit några problem med det gjorde att han inte hade någon tid till ytterligare missar... Dessvärre lyckades han köra fel på vägen dit och kom för sent till sin start. Då Tommy, som sprang första sträckan, väntat i ungefär en kvart vid skiftet fick han klartecken från en av funktionärerna att springa vidare och ta andra sträckan också, så han gav sig iväg. Fem minuter efter att han sprungit vidare kommer Daniel, redo att ge sig av men vart stoppad. Man får inte ha två löpare ute på samma gång! Samtidigt som Daniel vart stoppad fick Tommy, längre fram i spåret, meddelande av en annan fuktionär att Daniel anlänt och är på väg för att möta honom i spåret. I tron på detta sätter Tommy av tillbaka mot Smågan men möter aldrig någon Daniel, för han är på väg hem igen - eftersom han inte fick springa och Tommy redan hade löpt vidare... Struligt värre!

Då allt detta sker får övriga deltare i laget höra att team Quality Spa & Resort Dalecarlia blivit diskvalificerade och började på grund av detta bege sig tillbaka hemöver. Då de är på väg hem får höra att de kan få göra omstart i Mångsbodarna. Dock hade de flesta vid det laget laddat av så pass mycket att de valde att avstå, men några sprang ändå sina sträckor och vi ger all cred till dem! Bra jobbat!

Ja, det var väl i princip vad som hände.. Hängde ni med? Rörigt värre som sagt och gällande Daniel... Han går nu mer under namnet Daniel GPS Johansson!


Tävling - AugustiNu är det
hög tid för månadens tävling, så vad det var som egentligen hände för vårt lag under Vasastafetten får ni fundera på ett litet tag till.

Det är dags för en foto-tävling igen och vi vill att ni skickar in ert bästa sommar fotografi från sommaren som gått tillsammans med en motivering till varför just det foto ni skickar in är det bästa! Vinsten denna gång är lite annorlunda, då det är en frinatt inklusive frukost på valfritt Nordic Choice hotell som är priset! Nordic Choice har hotell belägna över stora delar av Sverige med bl.a Clarion Hotel Sign och Copperhill mountain Lodge Åre i koncernen. Inte illa va!?

Tävlingen kommer pågå i 8 dagar från och med idag, sista datum den 28/8. Alla bidrag skickas som vanligt in till blogg@dalecarlia.se

Lycka till!


-----

För att se vilka hotell som ingår i Nordic Choice koncernen klicka här.

Glädjande besked?

Nej, vi önskar vi hade andra nyheter än dessa att komma med. Team Quality Spa & Resort Dalecarlia är diskvalificerade från Vasastafetten..! Anledningen till detta är i nuläget oklart men självklart kommer en uppdatering om vad som skedde senare under dagen, så snart vi vet vad som gick snett.

Tills vidare får vi önska resterande lag en fortsatt lyckad löptur!


Vasastafetten


Så här såg det ut efter Stafettvasan på skidor tidigare i år.

Vasaloppet har nog nästan alla av er hört talas om, om inte alla, men hur är det med Vasastafetten? Vasastafetten är en stafett som sträcker sig samma sträcka om vasaloppet mellan Sälen och Mora. Imorse kl 08,00 gick startskottet och det är rekordmånga som i år ställer upp, och självklart har vi ett lag som är med och springer! 10 morgonpigga och löpstarka från personalen åkte tidigt imorse norröver för att medverka och vi håller alla våra tummar och tår för att det ska gå bra!

Vill ni se hur det går för våra hjältar ute i skogarna kan ni enkelt följa dem genom en sms-tjänst som finns här. Vårt startnummer är 579 och är registrerat under Quality Spa & Resort Dalecarlia.

Vilka springer vilken sträcka?
Vasaloppsstarten (Sälen) - Smågan (9,2 km), Tommy Ek
Smågan - Mångsbodarna (14,4 km), Daniel Johansson
Mångsbodarna - Tennäng (4,5 km), Nina Steen
Tennäng - Risberg (6,6 km), Mikael Rokka
Risberg - Evertsberg (11,8 km), Jacob Göhl
Evertsberg - Oxberg (15,1 km), Ludvig Syrén
Oxberg - Gopshus (4,6 km), Ullis Åkerblom
Gopshus - Hökberg (4,7 km), Katrin Strandell
Hökberg - Eldris (10,3 km), Oliver Fallgren
Eldris - Mål i Mora (9,3 km), Lisa Ek

Lycka till Team Dalecarlia! Vi håller på er!!

Läs mer om Vasastafetten här

Vinnaren av vår mini-tävlingEfter en fartfylld
dag med massor att göra på alla avdelningar har vi äntligen lottat fram en vinnare av vår mini-tävling! Ett stort GRATTIS säger vi till Jonas som är vinnaren av tävlingen! Maila oss din adress på blogg@dalecarlia.se så skickar vi hem ett presentkort med ett värde av 300 sek!

Imorgon kommer månadens tävling upp, med en riktigt bra vinst så glöm inte bort att kolla bloggen!


Tiden är ute

Så, nu tar vi inte emot några fler kommentarer gällande kräftskivan till tävlingen. Självklart får ni fortsätta att kommentera, dock kommer de ej vara med och tävla om priset.

Vem som vann ett presentkort med ett värde av 300 sek kommer vi presentera senare under dagen! Tack för era bidrag!

Vi fick ett mail...Den 6e augusti i år gick Tällberg Marathon av stapeln. Vi var en av de som var med och sponsrade loppet och fick för ett par dagar sedan ett mail från Michael Reander och Britt-Marie Dahlin, två av dem som var med och arrangera hela evenemanget med lite information om hur det hela gått.

"Hej!

Stort tack för ert stöd i samband med den första upplagan av Tällberg Halvmarathon.

Inklusive minimaran för barn och ungdomar fullföljde totalt 314 stycken av totalt 356 stycken anmälda.
Vi hade förutom vädret dessutom turen att få med några kända löpare såsom Daniel Tynell (Vasaloppsvinnare 3 ggr) samt Jonas Budd (en av världens bästa ultralöpare) vilket gav loppet extra uppmärksamhet bland idrottsfolk, motionärer och i media.

Under tävlingsdagen och dagarna innan hade vi en ovärderlig hjälp av bybor och funktionärer. För er som inte hade möjlighet att vara på plats kan vi informera om att nästintill alla bybor var på plats runt banan och hejade vilket uppskattades mycket av löparna.

Vi som arrangörer känner oss nu mycket motiverade att utveckla detta vidare tills nästa år."

Det är alltid roligt när ett evenemang blir lyckat och detta var verkligen en fest för hela byn, precis som ni kan läsa i utdraget från brevet ovan! Vi var några som representerade hotellet under maran med ett helt okey resultat! Är ni nyfikna på vart vi hamnade kan ni se alla resultat här. Där kan ni också gå in och anmäla er till till nästa år, då de redan nu öppnat för nya anmälningar! Det är tufft - men riktigt roligt! Vi har dock inte anmält oss ännu, utan fokus ligger just nu på Vasastafetten där vi ska vara med och tävla! Mer om det kommer i ett senare inlägg!

-----

Glöm inte bort att ni t.o.m kl 12,00 idag kan gå in och kommentera här i bloggen, och skriva vad ni uppskattar lite extra då ni ska iväg på kräftskiva. Vi kommer att lotta ut en vinnare som får hemskickat ett presentkort med ett värde av 300 sek!


Äntligen!Äntligen, äntligen
har vi fått upp en ny profilbild här på bloggen och vinterbilden är borta! Nu är det sommar och sol, lagom till hösten. Men nu ska det fungera att byta oftare så det är bara att någon av oss här i personalen plockar fram kameran och försöker fånga en riktigt fin sensommar/höstbild som vi kan använda oss av senare.

Kom ihåg att dela med er av era tips och idéer gällande kräftskivor och var med och tävla om ett presentkort på 300 sek. Vi tar emot kommentarer till och med imorgon kl 12,00.

Kräftsäsongen är här!Nu är vi där. I mitten av augusti och vi måste nog sträcka oss så långt som att säga att högsommaren nu är över.. Tiden har kommit för den vackra sensommaren som är här - och med den alla kräftskivor! Vi är många i personalen som redan hunnit med både en och två skivor och nästa måndag kommer vi även att hålla en på hotellet för en stor konferensgrupp. Då åker hattarna på och sånghäftena fram och vi förbereder för en riktigt rolig kväll! Det är ju något visst med kräftpremiären och stämningen som brukar infinna sig då det bjuds upp till festligheter. De röda lyktorna, de roliga hattarna, låtarna och ja. Självklart de läckra kräftorna! Mumma!

Hur ser era kräftskivor ut? Är det ett måste för er med svenska kräftor? Sånghäften? Vilka tillbehör ska finnas på bordet? Brukar ni arrangera lekar? Dela gärna med er av era tips och traditioner i kommentarsfältet nedan. Bland er som kommenterar kommer vi lotta ut en vinnare som får ett presentkort på 300 sek!

-----

Håll koll på bloggen i veckan, månadens tävling är på G!


Sista Grillkvällen för i sommarÄn är inte sommaren slut! Det är torsdag, härligt väder och fortfarande skön temperatur ute - med andra ord en perfekt kväll för grill tillsammans med familj och vänner! Ikväll kör vi vår sista Grillkväll för sommaren och det finns fortfarande platser kvar. Passa på att få ut det sista av ljumma kvällar och avkoppling samtidigt som ni får njuta av god mat och trubadurspelning.

Välkomna!


För mer information och bokning, kontakta vår restaurang på tel. 0247-89372 


Nordic Choice Club

Som de flesta av er säkert redan vet vid det här laget så är vi nu mer medlemmar i Nordic Choice koncernen och har bytt namn från Hotel Dalecarlia till Qualiy Spa & Resort Dalecarlia. I och med bytet, eller ingåendet, så är vi nu även med i Nordic Choice Club. Nordic Chocie club är en medlemsklubb som fungerar som den röda tråden mellan alla de olika hotell som är med i koncernen och förmånerna man får som medlem gäller på alla Comfort Hotels, Quality Hotels, Quality Resort (där vi är med), Clarion hotels, Clarion Collection och Nordic Hotels & Resort i Norden.

I likhet med många andra förmånsklubbar är korten uppdelade i fyra olika nivåer. Blue, Silver, Gold och Platinum där det är antalet gästnätter som spelar in i vilket kort du har/kan få och det är blue alla startar med. De olika nivåerna har olika förmåner som t.ex.

Medlemsförmåner för blått kort;
-En gratis tidning per boende dag
-Rabattkupong till restaurangen
-Bonuspoäng på restaurangbesök i Norge och Danmark.
-Insamling av Bonuspoäng från första natten
-Förlängd av bokningstid fram till kl 16,00 ankomstdagen utan kostnad
-Tillgång till unika kampanjer och erbjudanden via e-post


Bonusperioden för alla kort startar från och med det datum man blir medlem i Choice Club, och gäller sedan för antalet kvalificerande nätter på alla Choice-hotell i Norden under en tolvmånadersperiod. Kvalificerade gästnätter för respektive kort är; Silver: 10+ nätter Gold: 35+ nätter Platinum: 60+ nätter.

-----

Exklusivt för er som läser vår blogg kör vi från och med idag en Choice Club-drive! Bo två - betala för en, då du blir medlem i Nordic Choice Club! Erbjudandet gäller alla vardagar augusti ut men bokning måste ske nu under v.32. Det finns ett begränsat antal platser för detta, så först till kvarn gäller! Ange referens "blogg" då ni bokar antinger via mail info@dalecarlia.se eller per telefon 0247-89100

För frågor gällande Nordic Choice och/eller Nordic Choice Club kan ni antingen klicka på länken här eller kontakta oss direkt på tel. 0247-89100


Vi vill ha din hjälp!Vi har under
dagen fått vetskap om att vissa av er inte kan se länkarna till t.ex våra spabehandlingar eller vår á la carte meny på hemsidan. Fungerar det för er? Ser ni länkarna under den rullande bilden? Gör ni inte det får ni gärna lämna en kommentar och skriva vilket typ av web-läsare du använder. För att komma till vår hemsida, klicka här.

Tack för hjälpen!

Classic Car WeekDet är nog ingen som passerat eller besökt Leksand, Tällberg, Rättvik eller Mora med omnejd som missat att den årliga bilträffen Classic Car Week just nu går av stapeln. Raggarbilar, som de kallas i folkmun, överallt, massor av folk och härlig stämning! Det är i Rättvik som CCW arrangeras varje år och har anordnats sedan 1992, alltid vecka 31, och har nu blivit Sveriges största träff "för familjer med stort bilintresse" som det står på CCWs hemsida. Under veckan finns massor av olika aktiviteter så som rally, drive-in bio, cruising och barnaktiviteter - massor att göra för hela familjen! Har ni vägarna förbi Dalarna är det absolut värt ett besök, så länge man inte är rädd för folkmassor, eller bilköer!

För att läsa mer om Classic Car Week och se veckans program, klicka här!
Tävling - Juli, vinnaren är utsedd!Det som de
allra flesta verkar leta efter och tycker ger det lilla extra för en trivsam hotellvistelse är god mat, sköna sängar, en fin spa-avdelning och härlig atmosfär. Och det verkar som att vi på Dalecarlia kan leverara detta då det var många nöjda gäster som bidrog till månadens tävling! Kul - och tack! Dock var det en motivering, förutom de redan nämnda, till vad som ger det lilla extra som vi föll just lite extra för.. Och det var "att mötas av ödmjuk och trevlig personal som gör att jag känner mig välkommen."

Detta är någonting vi jobbar mycket för på hotellet och det var riktigt roligt att få bekräftat att det gör så stor skillnad!

Annika Karlsson, Kungsör, Grattis! Du har vunnit en fri övernattning för två hos oss! Presenkort kommer med posten!

VidablickEtt perfekt utsiktsmål en vacker dag som denna är Utsiktstornet Vidablick som ligger vackert beläget ovanför hantverksbyn i Rättvik och har en underbar vy över sjön Siljan. Tornet är 28 meter högt och byggdes redan i slutet av 1800-talet, och även fast man inte orkar gå upp för trapporna till utsiktstornet kan man njuta av utsikten från restaurangen eller gården utanför. Där finns en mysig kaffestuga med glassförsäljning och en äventyrsbana för minigolf där alla banor har en anknytning till lokala platser! Vid entrén in till tornet finns dessutom en hemslöjdsbutik där man kan införskaffa en eller annan souvenir från Dalarna.

 

För mer information om öppettider och Vidablicks historia klicka här.

RSS 2.0