30/6 är Dalecarlia Spa stängt!

Idag är vår spaavdelning stängd hela dagen! Vi öppnar åter imorgon, 1/7 kl. 08,00 med bemanning från kl 12,00! Vid frågor - ring 0247-89100

Välkomna åter imorgon!

Grillafton med Sharon Dyall



Vi har ju tidigare nämnt våra grillkvällar här på bloggen, varje torsdag nu under sommaren mellan kl. 19,00-21,30. Det är ett jätte mysigt återkommande event som vi fått mycket positiv respons för, kul! Nästa torsdag, 7/7, tror vi det kommer bli extra bra! Då gästas vi av Sharon Dyall som kommer uppträda tillsammans med hammondorgelspelaren Pierre Swärd, gitarristen Jan Ottesen och trummisen Jocke Ekberg ute på terassen kl 20,00! Det kommer garanterat bli en härlig stämning med en skön blandning av jazziga, fartfyllda låtar och vackra ballader. En riktigt bra kväll helt enkelt och jag vet att vi är många från personalen kommer infinna sig för att få ta del av detta!

Det finns fortfarande platser kvar, men trycket på bokning är högt så det är först till kvarn som gäller!
Grillbuffé och biljett, 400 sek/person - Endast barbiljett, 150 sek/person.
Ring till vår restaurang för bokning på 0247-89372

Vi har även platser kvar för boende på hotellet, boka innan tisdag 5/7 och uppge referens "bloggen" så får du sista minuten pris redan nu! För mer information och rumsbokning ring 0247-89100

Renoveringsarbete på Dalecarlia Spa




Just nu pågår visst renoveringsarbete nere på vårt Spa. Det gäller främst i damernas omklädningsrum men även i andra delar av anläggningen. Samtidigt som detta installerar vi också ny ventilation, vilket har varit efterlängtat av många. Detta kan dock medföra en del buller och störa lugnet något men dessa åtgärder är något vi måste göra för att bli ännu bättre framöver och räknar med att vara helt färdiga nästa vecka 8/7.

Vi kommer under dessa dagar hålla öppet precis som vanligt mellan kl 8-20 med bemanning mellan kl 12-19 alla dagar.

Vi är tacksamma för er förståelse och önskar er en trivsam vistelse hos oss! 
Välkomna!  


Vinnaren av månadens tävling



Nu är det
dags att utse vinnaren av månadens tävling! Återigen har vi fått in en mängd bra bidrag och som alltid har det varit riktigt roligt och intressant att läsa igenom era förslag till oss - men dessvärre kan inte alla vinna.. Skilnaden med månadens tävling är att vi kommer att ge ut ett första-, andra- och tredjepris vilket känns jätte kul!

Vinnaren denna gång är Sandra Tångström - Ett stort grattis till vinsten på 25% på valfri paketbokning! Det Sandra ville läsa mer av här på bloggen är hemmaspa-tips, saker som man själv kan göra för att få en härlig Dalecarlia känsla hemma. Och självklart ska vi fixa det!

Andrapristagaren som får 15% på valfritt paket hos oss är Katarina Hvittfeldt, Karlstad som vill läsa mer om Tällberg och dess kultur med bland annat matspecialitér, de vackra husen, lokala konstnärer - detta tillsammans med stämningsfulla bilder. Grattis!

Till sist har vi vår tredjepristagare som får 10% på valfri bokning som vill ha fler enkla tips på t.ex en romantiskt helg eller sport helg där vi ger förslag på vad vi kan erbjuda här på hotellet och vad som finns att göra runt om - där vi lägger upp exempel på hur man kan få en perfekt vistelse! - Marit Beronius, Älvdalen, Grattis!

Presentkort kommer på posten!

Till er som inte vann denna gång, nästa månad tar vi nya tag!




Quality Spa & Resort Dalecarlia- En hälsning från Katrin Strandell


"Avtalet är först och främst en god nyhet för Dalecarlia och för våra gäster, men även för destinationen Tällberg" berättar Katrin Strandell, VD för Hotel Dalecarlia

Från och med första Juli nu i år blir Hotel Dalecarlia blir en del av Nordic Choice koncernen och byter namn till Quality Spa & Resort Dalecarlia. Vi kommer fortsätta vara samma hotell och arbete i samma anda men med nya möjligheter!

– Jag är väldigt nöjd och glad över att detta är klart, säger Dalecarlias VD Katrin Strandell, det har varit en process som pågått i ungefär ett år. Vi kommer att fortsätta driva vårt hotell på samma sätt som tidigare, alla de värden vi står för finns kvar. Det som skiljer är att vi får en starkare plattform och ett bredare kundsegment, viket gör att vi får en ökad och mer jämn bokningsvolym. Att vara en del av en koncern innebär flera fördelar. Vi får bland annat tillgång till hela koncernens logistik och organisation med allt vad det innebär i samordningsfördelar, bättre inköpspriser och så vidare. Dessutom kommer vi att få större möjligheter att samarbeta med andra hotell i Sverige och på utlandsmarknaden.

Med Nordic Choice Hotels i ryggen hamnar vi i ett etablerat och mycket professionellt sällskap, totalt finns ett 170-tal hotell och 9 200 anställda i koncernen. Vi kan genom detta känna en annan trygghet i det vi gör och samtidigt fortsätta utvecklas i den riktning vi vill – utan att behöva göra avkall på vare sig vår identitet eller vårt redan starka varumärke.

Rent praktiskt innebär detta att Hotel Dalecarlia blir ett franchisehotell till Nordic Choice Hotels vilket innebär att vi från och med detta kan erbjuda en ännu större kombination av spännande upplevelser och aktiviteter vilket känns jätte roligt! I veckan kommer vi i personalen påbörja våran utbildning och vi se alla fram emot att få ta del av detta och få lära oss mycket nytt!




Bilder från midsommar

Här har ni ett fint bildurval från vårt midsommarfirande här på hotellet - fyllt av sång, dans och skratt. En riktigt härlig högtid!

























Glöm inte bort vår tävling med chans att vinna rabatterade paket hos oss med sista dag för bidrag idag 27/6. Klicka här för mer information om hur du deltar! Vinnaren kommer presenteras imorgon, tisdag. Lycka till!

Midsommar



Då var vi inne på sista dagen av midsommarhelgen och vi här i Tällberg har fått njuta av äkta Svensk sommar. Sol och regn om vartannat - precis som det brukar! (och som vissa säger ska vara!?) Redan på torsdagen anlände de första midsommargästerna och på fredagseftermiddagen var det dags för att klä stången, resning och dans till ljudet av vacker fiolmusik följt av, för många, årets första smörgåsbord. Hotellet var fullbokat och gästerna riktigt nöjda - några som redan bokat inför nästa år igen! Duktiga Alexander var här med kameran så bilder från helgen kommer inom kort!

Ni har väl inte glömt bort vår tävling med chans att vinna rabatterade paket hos oss? Sista dagen imorgon, måndagen 27/6. Klicka här för mer information om hur du deltar! Lycka till!

Hur har vi det?



Visste ni om att ni, dygnet runt, kan se hur vi har det!? På vår hemsida kan ni klicka in och kika på webkameran som är uppmonterad utanför hotellets entré med underbar vy över Siljan. Om ni nu i skrivande stund skulle kolla hur det ser ut skulle ni se en härligt blå himmel med skira moln där solen bryter igenom och lyser på den vackra natur vi omges av.

Det som händer på hotellet här i dagarna är, förutom konferensaktiviteter, endel pyssel och förberedelser inför midsommarafton nu på Fredag. Blomsterkransar är beställda, programmen färdigskrivna och vi håller på att dubbelkolla alla aktiviteter. Dessutom visar väderrapporten äntligen glimtar av sol till helgen vilket vi alla håller tummar och tår för att det ska stämma! Dela gärna med er av era förberedelser inför helgen genom att kommentera i kommentarfältet nedan!

----

Ni har väl inte glömt bort vår tävling med chans att vinna rabatterade paket hos oss? Klicka
här för mer information om hur du deltar! Lycka till!


Tävling - Juni


Utsikt över Gagnef, Dalarna

Nu kör vi igång med ny tävling! Skillnaden denna gången kommer vi ha första-, andra- och tredjepris där alla får procent på alla våra paket både på hotellet och restaurangen! (Gäller ej för spabokningar) Förstapristagaren får 25% rabatt, andrapris ger 15% och tredje ger 10% - inte illa va!?

Det ni behöver göra för att vara med och tävla om våra prisrabatter är att ge era förslag och idéer om vad ni vill läsa mer av här på bloggen? Hälsotips? Tips på smultronställen i Dalarna? Fler bilder? Allmäna tips? Lämna en kommentar i kommentarsfältet eller skicka oss ett mail på [email protected] senast måndagen den 27/6.

Lycka till!

Grillafton på Dalecarlia



Förra årets succékvällar är tillbaka! Ikväll kör vi igång med årets första grillkväll på vår uteservering. Från och med idag och varje torsdag framöver, hela sommaren kommer vi ha grillafton med underhållning här på hotellet mellan klockan 19-21,30. Priset är 395 sek/person och då ingår även fri entré till vårt spa! Så varför inte börja kvällen med lite bad i bubbelpoolen följt av relax på solverandan för att sedan gå upp till hotellet för att kolla på den vackra solnedgången samtidigt som du njuter av god mat i gott sällskap!?

Kontakta vår restaurang för mer information och bokning, antingen via telefon 0247-89372 eller per mail [email protected]

Välkomna!

OBS! Vi har ingen grillafton den 23/6, torsdagen innan midsommar!

Personalfest i Rättvik



Igår hade vi personalfest i Rättvik! Vi började med att mötas upp vid slalombacken i Rättvik för att åka sommarrodel. Några av oss hade provat på detta tidigare, men de flesta inte... Lite obehagligt i början för det går riktigt fort men det var såå roligt!! Efter en härlig start på festligheterna tog vi oss vidare in till centrala Rättvik och Sjövillan Restaurang & Bar för fördrink och sedan middag. Lika gott som trevligt! Under kvällen passade vi även på att fira tre födelsedagar - Jakob, Micke och Anneli, vi säger Grattis igen!

Som alltid då vi i personalen träffas och får tid att umgås utanför jobbet så har vi riktigt roligt tillsammans, tack allesammans för en härlig afton!






Vill du också prova på sommarrodel i Rättvik? Klicka här för mer information!

Birgittas tårta, veckans tips!

Idag är det fredag igen, och inne i Leksand är det skolavslutning och student som firas - nu börjar sommarlovet!! Dagen till ära bjuder Rebecca från receptionen på ett recept på en god sommartårta som hon fått av sin mormor Birgitta - därav namnet. 


Birgittas tårta, här i brist på tjusigt tårtfat!

Du behöver;
4 st ägg
Ättika
4 dl socker
3 dl rice Krispies
1 msk vetemjöl
3-4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
125 g margarin eller smör.
Bär eller frukt efter smak, hallon och björnbär fungerar utmärkt.

Så här gör du;
Sätt ugnen på 125 grader och börja med att göra marängen, som ska fungera som tårtbotten. Dela 4 ägg så du får äggulan i en skål och äggvitan i en annan, vispa upp äggvitan tillsammans med 4 droppar ättika till ett hårt skum (du ska kunna hålla skålen upp och ned utan att skummet rinner ur). Blanda sedan försiktigt ner 3 dl socker och 3 dl rice krispies i smeten och bred ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 65 minuter.

Blanda 4 äggulor, 1 dl socker, 1 msk vetemjöl, 1 dl vispgrädde och 1 tsk vaniljsocker i en kastrull och sjud upp under omrörning på svag värme tills smeten tjocknat, då rör du ned 125 gram margarin. Låt svalna.

Då marängen är färdig låter du den svalna något och delar den sedan i två delar och lägger krämen mellan. Dekorera med 2-3 dl vispad grädde och bär eller frukt efter smak. Om bären är syrliga är ett tips att istället för lägga dem i socker innan, strö lite florsocker på bären då de ligger på tårtan. Det ser dekorativt ut och är tillräckligt för att få bort syrligheten!

Smaklig tårtbit!

Studentbal på hotellet



Igår hade vi bal här på hotellet! Det var årets studenter på Leksands gymnasium som intog våra lokaler, och det var en riktigt härlig fest! Detta skrev Carina från receptionen igår kväll strax efter att alla elever och lärare anlänt;
"Det var med dunder & brak som vi hälsade studenter, föräldrar & vänner välkomna till Dalecarlia & den årliga examensbalen !! Precis när den första limousinen sakta rullade in framför entrén så kom det ett ösregn som höll i sig i över en timme! Himlen lystes upp av blixtar & åskan dundrade fram över Siljan. De vackra balklädda tjejerna fick skynda sig in - via den röda mattan - innan de vackra håruppsättningarna blev förstörda av regnet.
Släkt och vänner trängdes under färgglada paraplyer samtidigt som de tappert försökte hinna med att ta ett foto av de vackra paren som anlände i mullrande amerikanare och smäckra sportbilar.




I lobbyn stod Jacob och hans kollegor beredda att servera 250 studenter en god fördrink till vacker fiolmusik. Det minglades hej vilt och paren fotograferades ett efter ett i en uppställd fotostudie på plan 2 innan den goda middagen och den efterföljande dansen tar  vid. Det kommer nog firas och festas till långt in på småtimmarna så utanför kan det blixtra och dundra bäst det vill..."

Vi tackar Leksands Gymnasium för att de valde att ha sin studenbal hos oss i år igen, och vill även passa på att önska alla glada studenter Lycka till!

Sveriges Nationaldag



Idag hissar vi flaggan och firar Sveriges Nationaldag! 6e Juni är sedan år 2005 en arbetsfri helgdag, och firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till kung av Sverige år 1523. Även 1809 och 1974 års regeringsformer utfärdades den 6e juni. I Leksand firas denna dag med allsång i Gropen, kanske ses vi där!?

Hoppas ni alla får en fin dag med ett trevligt firande!

Tältkonferens




En nyhet som vi här på Dalecarlia kan erbjuda inför sommaren 2012, under maj och juni månad är konferenstält i direkt anslutning till hotellet! Tältet fungerar som en ljus och rymlig evenemangshall på 375 kvm med stora fönster och en oslagbar vy över sjön Siljan, och upp till 400 personer får plats. Fullt utrustad med ljud- och ljusanläggning och med uppreglat golv passar det till allt ifrån föredrag och konferenser till artistuppträdanden, modevisningar och affärsstämmor. Boende bokas på hotellet där även alla måltider intas.

För mer information och bokning, kontakta vår konferensavdelning antingen via mail [email protected] eller per telefon 0247-89143

RSS 2.0