Vad är roligt för barnen?Som ni vet har vi nyligen fräschat upp och förbättrat vårt lekrum inne på hotellet, men vårt arbete med att bli ett ännu mer familjevänligt hotell slutar inte där. Vi vill utöka vårt utbud av barnaktiviteter på- och runt hotellet och tänkte ber er läsare om hjälp! Vad tycker du skulle göra vårt hotell till ett mer attraktivt val för en familjesemester? Vad tror du att dina, eller någon annans, barn skulle uppskatta? Gungor? En liten lekpark? En klätterställning?

Dela med dig av dina förslag genom att antingen lämna ett avtryck i kommentarsfältet nedan eller skicka ett mail till blogg@dalecarlia.se

Och vinnaren är;

Gun-Britt Borelius, Lejonbacken med denna underbara vinterbild;Grattis! Ett presentkort på en hotellövernattning för två på Hotel Dalecarlia kommer med posten!

Även denna gång har intresset för vår tävling varit stort och vi har fått in massor av roliga och fina bidrag, tusen tack för det! Det har varit en fröjd att gå igenom alla foton, men dessvärre kunde bara ett vinna, men ni ska veta att valet var svårt! Här är ett urval med några av de bilder som ni skickat in till oss.


Fotat av Sanna

Fotat av Daniel, Falun

Fotat av Evelina

Fotat av Anita, Bergby

Fotat av Lena, Leksand

Fotat av Maria, Örebro

Fotat av Sandra

Fotat av Annika, Kungsör


Återigen, tack för alla bidrag! Nästa månad kör vi igång med en ny tävling, med nya chanser att vinna ett fint pris!

Sista chansen

Idag är sista chansen att bidra i vår foto-tävling med chans att vinna En hotellövernattning i huvudbyggnaden inklusive stor frukostbuffé och fri entré till spat - för två! Värde 1590 sek

Det enda ni behöver göra är att skicka in ert bästa vinterfoto till oss med en text om varför just det är er favorit! Alla bidrag skickas till; blogg@dalecarlia.se-----

Igår var det Earth Hour, en miljömanifestation där man genom en handling, att släcka alla lampor under en timme, deltar och visar sitt engagemang i klimatfrågan. Som ni nog kan förstå är det på ett hotell är det svårt att få alla att släcka ner allt ljus under en timme, så vi bidrog genom att skänka pengar till Japan. Mer om det kan ni läsa här. Var ni med och bidrog? Lämna gärna en kommentar och berätta hur.

Vårig soppa

Nu när våren sakta börjar närma sig så tänke vi på Dalecarlia tipsa om en riktigt vårig förrättsoppa!Du behöver:
1 kilo Jordärtskocka
3 dl Grädde
ca 1 msk Champagne vinäger (om du inte har Champagne vinäger går det fint med vanlig vitvinsvinäger)
6 dl Kyckling buljong (tärning eller flaska, se till att blanda med vatten enligt instruktionerna)
100 g Parmaskinka eller Bresaola
Salt
Vitpeppar


Tillval till garnering:
Ätbara blommor till exempel penséer

Så här gör du:
Skala jordärtskockorna och skär dem i små bitar. Lägg dem i en kastrull med kycklingbuljong och låt koka i cirka 10 minuter, häll sedan på grädden och koka ytterligare 20 minuter eller tills kockorna är ordentligt mjuka. Skär parmaskinkan i små tärningar och stek i panna tills de blivit krispiga, låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
När jordärtskockorna är mjuka häll då över i en matberedare och mixa väl. Häll tillbaka i kastrullen och sjud på svag värme, tillsätt champagnevinäger efter smak, salta och peppra. Servera soppan i höga glas, häll upp i omgångar och varva med små lager krispiga tärningar av parmaskinka.

Soppan smakar bäst varm men kan även serveras kall. Dekorera gärna med ätbara blommor.


-----


Glöm inte bort vår fototävling med chans att vinna en hotellövernattning inkl. frukostbuffé och fri entré till spat för två, värde 1590 sek. Sista datum 27/3. Alla bidrag skickas till blogg@dalecarlia.se
Lycka till!

Benny & Nisse

Alla får något, ingen får allt – det är ett av Benny & Nisses motton, duon som tidigare frontade partybandet Apopocalys. Paret har jobbat tillsammans sedan 1985 och turnerar nu runt med deras krogshow där de blandare allt ifrån Sinatra till nya hits och kombinerar detta med inslag som en hiphop-parodi, reggae och fantastisk komik.
Den 30/4 och  21/5 kommer de till hotel Dalecarlia och bjuder på show i världsklass! Inkluderat för boende gäster, men även öppet för gäster utifrån. Pris 495 sek inkl. 3-rätters middag.


Kort om Benny & Nisse;
…har valt att jobba så spontant det går.
…väljer repertoar beroende på vilka de spelar för.
…sitter gärna med på middagen och spelar mellan rätterna för att lätta upp stämningen.
…försöker att arbeta utan manus, det blir liksom mer vaket och roligare.
…kan på det sättet hålla sig aktuella.
…har ett klingande dalmål och en stor portion självironi.
…blir ofta kallade ståuppare, vilket är fel – fast det finns gemensamma drag.
…har gjort ett antal krogshower som givit dem en enorm rutin tillsammans.
…blir jämförda med alltifrån Disneys Piff & Puff till gamle underhållaren Victor Borge.
… blandar från Sinatra till nya hits – allt med kvalité och glimt i ögonen.
… är alltid snyggt klädda i smoking, har trådlösa headset och gitarrer.

-----

Glöm inte bort vår fototävling med chans att vinna en hotellövernattning inkl. frukostbuffé och fri entré till spat för två, värde 1590 sek. Sista datum 27/3. Alla bidrag skickas till blogg@dalecarlia.se
Lycka till!


Kurs

Förra Söndagen var vi fem glada från hotellet som satte oss på eftermiddagståget till Stockholm för att gå på en dagkurs. Det var Anneli och Katarina från receptionen/konferensen, Martina från spat och Micke och Maya från restaurangen/baren.


Vi tog taxi från centralstationen till mysiga Villa Källhagen där vi övernattade.

På måndags morgonen tog vi oss in till Citykonferensen där kursen hölls av duktiga och inspirerande Karin och Ola från C/O Business. Programmet bestod av tre punkter - Gästmöte, Försäljning och Gruppdiskussioner och vi fick lära oss mycket om vårt eget beteende och hur det fungerar i relation till andra. Alla beteendetyper har sina styrkor och svagheter och genom att lära sig att snabbt känna igen dem kan man också lära sig hur man ska hantera dem. Vi pratade även om olika situationer som kan uppkomma och hur man kan hantera dem, beroende på personlighetstyp. Det vart en hel dag med serviceträning och merförsäljning, mycket att ta in och tänka på och väldigt givande!


Karin från C/O Business

På eftermiddagen var det dags att återvända hem till Dalarna igenom för alla utom Martina som smet iväg till Arlanda för att ta flyget till Portugal tillsammans med ett gäng som alla jobbar med hudvårdsmärket Kerstin Florian, vilket är vad vi använder oss av på spat. Vi andra kom hem vid 22-tiden, efter en något dramatisk hemresa då tåget körde på en älg!

Foto-tips

Hej!

Nu är det nattportiern och fotografen Alexander som bloggar igen! Denna gången tänkte jag dela med mig av lite foto-tips. Så länge jag kan minnas har jag haft en kamera i handen, och att fotografera är min passion. Idag tänkte jag dela med mig av några av mina foto-tips, de kommer garanterat komma till nytta för er då ni ska ta den perfekta vinterbilden!

1. För det första - Klä er varmt! Fryser ni, spänner ni er och det är svårt att hålla still kameran. För oss fotografer finns det anpassade vantar så man enkelt kommer åt alla reglage och liknande på kameran - detta är guld värt vintertid!
2. Förvara kameran i en plastpåse. Tänk dig att du varit ute och fotograferat fina bilder på vårat fantastiska vinterlandskap i -10 grader och sedan går hem och in genom dörren.. Har du då inte stoppat ned kameran i en platspåse för långsam uppvärmning kommer kondensen värre än knoten på sommaren och kan förstöra kameran. En billig räddare i nöden om du inte vill skicka in kameran på service.
3. Håll batterierna varma. Detta är inga konstigheter. Alla batterier har avsevärt sämre batteritid i extrema förhållanden, så håll reservbatteriet (som allt är bra att ha med!) nära inpå kroppen för bästa effekt.
4. Den fjärde och viktigaste punkten - Exponera bilden rätt. Snön, vit och fin i verkligheten, blir lätt blå och missfärgad i kamerans lins. Har du en systemkamera bör du använda egen vitbalans för bästa effekt och på de flesta kompaktkameror finns en inställning för detta under menyn. Enklast är att ta ett kort på snön och ange den som "mall" för kameran att gå efter. Detta går dock inte att göra på alla kameror.
5. Kom ihåg att det är absolut inget fel på siluetter! Vid dåliga ljusförhållanden kan du till exempel prova att överexponera bilden och skapa en siluett av motivet. Har du systemkamera, lek med kamerans reglage, vrid lite extra på dem. Många bilder blir oftast bättre med dina egna inställningar än kamerans förinställda.Bilden är tagen direkt efter jobbet - ca 06,30. En otroligt fin soluppgång!
Med fokus på trädtopparna & en starkt lysande sol bakom molnen blev det en fin siluett.


Har ni frågor gällande mina tips, eller allmänt gällade fotografering kan ni antingen lämna en kommentar här på bloggen eller besöka min hemsida!

Glöm inte bort vår fototävling med chans att vinna en hotellövernattning inkl. frukostbuffé och fri entré till spat för två, värde 1590 sek. Sista datum 27/3. Alla bidrag skickas till blogg@dalecarlia.se
Lycka till!


LekrummetPå Dalecarlia strävar
vi efter att vara ett så familjevänligt hotell som möjligt vilket vi försöker uppfylla bl a genom att erbjuda speciella familjerums priser, servera barnbuffé i restaurangen och tillåta barnen att följa med ner på spat. Vi har dessutom ett rum inne i huvudbyggnaden som är speciellt uppskattat av barnfamiljer - lekrummet! Där kan barnen själva kolla på film, spela spel, rita eller kanske bygga slott. Dock har det varit i behov av en uppfräschning och nu är det klart! Det är duktiga Marita Rosén som stått för förvandligen och här har ni resultatet;Glöm inte bort vår fototävling med chans att vinna en hotellövernattning inkl. frukostbuffé och fri entré till spat för två, värde 1590 sek. Sista datum 27/3. Alla bidrag skickas till blogg@dalecarlia.se
Lycka till!
FototävlingNu hörni är
det dags för en ny tävling!
Då vi fick sådan fantastisk respons förra gången, kör vi med samma toppenpris igen;

En hotellövernattning i huvudbyggnaden inklusive stor frukostbuffé och fri entré till spat - för två! på Hotel Dalecarlia.

Det enda ni behöver göra för att vinna är att skicka in ert bästa vinterfoto till oss med en text om varför just det är er favorit! Tävlingen kommer att pågå t.o.m Söndagen den 27/3 och alla bidrag skickas till; blogg@dalecarlia.seVill du ha tips på hur man går till väga för att få till det perfekta fotot?
Senare i veckan kommer Alexander dela med sig av några av hans foto-hemligheter!

Elvis kommer till byn!

Idag är det premiär för en gästbloggare här på dalecarlia.blogg.se. Det är Pär Johansson, grundare till Glada Hudik-teatern som ärar oss med nedanstående inlägg;

"I april är det så äntligen dags för oss att spela Elvis på Tegera Arena i Leksand. Något vi sett fram emot länge.
Biljettförsäljningen har gått mycket bra så istället för en föreställning skall vi nu spela två och har dessutom utökat antal platser i salongen.

Jag får under vistelsen också tillfälle, vilket gläder mig alldeles ofantligt, att för min ensemble och mina kollegor visa och bo på Hotel Dalecarlia som jag samarbetat med under en lång tid och som har blivit ett av mina absoluta favorithotell. Hit åker jag mer än gärna för att njuta av fint hotell, god mat, fantastisk personal, härlig spa-avdelning och de vackra omgivningarna.


Den 19 och 20 april är det dags. Då checkar den 80 man stora gruppen in på Dalarnas vackraste och mysigaste hotell. Och vi känner oss väldigt välkomna!


Pär Johansson"

 

 

Glada Hudik-teaterns Sverigeturné når Leksand v.16 och kommer då hålla två föreställningar på Tegera arena, tisdagen den 19/4 och onsdagen 20/4.


"Vi vill hylla Elvis Presley med en föreställning som innehåller mycket humor och lite allvar, en del inblickar i hans liv, en del påhittat och naturligtvis mycket rock n´ roll. Vi följer killen som utmanade en hel värld genom att rytmiskt skaka på höfterna."


På hotellet kan ni, i samband med föreställningarna boka bord för middagsbuffé och får då även ta del av en presentation av Glada Hudik-teatern och deras nya projekt "Nästa steg". Efterfrågan är stor så se till att boka i tid!
*Middag inkl. biljett till Elvis och transport in till Leksand, 695 sek.
*Del i dubbelrum inkl. frukost, middag, biljett till Elvis och transport t.o.r till föreställningen, 1295 sek.

För mer information och bokning, ring 0247-89100 eller maila info@dalecarlia.se

Ordspråk

Här om veckan fick Anneli en bra idé på ett nytt ordspråk. Det var då hon checkade ut en gäst från hotellet och frågade om dem haft det hos bra hos oss. Vilket dem hade haft - allt var bra förutom sängen. Jaha, oj! Det var tråkigt att höra svarade Anneli, var på gästen säger - Jo det var ju en sån där tempurmadrass och jag sov inte så bra på den. Jag har problem med ryggen och vi har pratat i åratal om att köpa just tempurmadrasser. Men nu har vi fått prova på det och vet att vi inte ska köpa några, så vi är jättenöjda i alla fall!

På Dalecarlia har vi ett fåtal rum med tempurmadrasser och kuddar. Vi har valt att använda oss av TEMPURs produkter på grund av dess storhet på marknaden, ofta för folk med just nack- och ryggproblem. Madrasserna formar sig exakt efter din kropps konturer och dess position, vilket ger nacke, rygg, axlar och ben precis det stöd som behövs och trycket fördelas jämnt över hela kontaktytan mellan kroppen och madrassen.

Efter att gästerna åkt kunde inte Anneli riktigt släppa vad kvinnan hade sagt, och hon började fundera på om man inte kunde komma på något, ett ordspråk som passar in i liknande situationer. Detta vart resultatet;

Även de negativa erfarenheterna berikar livet och fyller oss med insikt
så att vi sedan kan göra de egna val som berikar oss!Har ni något eget ordspråk eller någonting ni brukar säga i någon viss situation?
Dela gärna med er till oss genom att lämna en kommentar!Team Picasso


Torsdag till Söndag i förra veckan gästades vi av förra årets silvermedaljörer i tv-programmet Körslaget, Team Picasso. En härligt gäng som förgyllde helgen. Förutom att sjunga tillsammans med vår pianist Manne så hann gruppen även med en hel del aktiviteter.

Tidigt på fredags morgonen åkte de till Orsa för att besöka Orsa Grönklitt, där de möttes av Björn - deras guide och fick dela upp sig i två grupper. Halva gänget provade på lerduveskytte medans andra halvan gav sig ut på vidderna med skoter. Och mitt ute i skogen dyker vinnaren av körslaget 2010, Kalle Moraeus upp på skidor..! Det är verkligen en liten värld vi lever i! Lunchen intogs ute i vildmarken och därefter fick hela gänget en privatguidad visning av björnparken.

Då gruppen kom tillbaka till hotellet berättade dem att björnarna börjat vakna och kika ut från sina iden - ett säkert vårtecken! Kvällen spenderades med bad och relax på vårt spa.Upplev en spännande mordgåta där skådespelarna är mitt ibland er!
Föreställningen börjar när ni samlas för en drink i salongen och fortsätter under middagen, där ni har de misstänkta till bords. Kanske är det just du som sitter bredvid mördaren..?


Detta är vad gruppen fick uppleva under lördags kvällen. Wall & Vivien var på plats och bjöd på interaktiv teater där en mordgåta skulle lösas. Förvirringen var stor bland deltagarna innan de förstod att den näsvisa "konferensvärdinnan" i själva verket var en skådespelare och inte någon från vår personal. En succé kväll!

Det var en något trött men nöjd grupp som åkte hem mot Västerås i söndags.

Ovanstående inlägg är publicerat med godkännande av Team Picasso.

Photomind

I slutet av förra månaden fylldes gropen utav ljus. Det var LIFE - Light It For Everyone som arrangerade detta i samband med en insamling till Barndiabetesfonden. 15303 marchaller brann och lyste upp gropen, en fantastisk syn! Hade du inte möjlighet att se detta, eller fick du inte någon bra bild av det? Vår nattportier/fotograf Alexander var där och tog jätte fina bilder, som nu finns till försäljning på hans hemsida.

Vill du köpa ett kort, klicka här.
En del av summan går direkt till barndiabetesfonden.


Petra Schwarzenberger


Petra Schwarzenberger, Restaurangansvarig och sommelier.

Ansvarig för alla de goda drycker som serveras på hotellet är Petra Schwarzenberger.
Petra arbetar med att ge gästerna en bredsida av intryck i valet av dryck och vill ha så många olika druvsorter och länder som möjligt representerade på Dalecarlias vinlista. Gärna ovanliga druvor från välkända vinländer.

Här följer en intervju med Petra om hennes jobb som sommelier;

Hur arbetar ni med merförsäljning?
- Vi utbildar personalen tillsammans med leverantörerna och har även säljtävlingar då och då. En säljtävling kan gå ut på att sälja mest dessertvin på en kväll. Personalen tycker det är roligt och peppande.

Vilket är ditt favoritvin att arbeta med?
- Rieslingviner, de är ofta goda och användbara. De passar till så mycket, även lättare köttdetaljer om man inte väljer de sötaste varianterna.

Vad ser du för tendenser när det gäller vindrickande?
- Det tar ju alltid lite tid innan trender från storstan når oss. Just nu har många av våra gäster fått upp ögonen för Malbec-druvan. Annars tycker jag att det verkar som de klassiska vinerna från de klassiska områdena börjar få ett uppsving, t ex Rioja-vinerna som är på väg tillbaka, det är skoj!

Ibland kommer dock ambitionen att presentera en spännvidd av viner på kollisionskurs med platsbristen, en alltför välkänd realitet för alla vinälskare. Petra berättar;
- Vi har 70-80 viner på listan och de byts ut titt som tätt. Listan är väldigt levande, det måste den vara om man vill presentera en bredd. Jag försöker ha viner från de flesta regioner i de stora vinländerna. Jag vill att de ska skilja sig åt så att det går att upptäcka variationerna mellan regionerna.

Koncentrerar ni er på ett visst prisspann?
- Vi har några exklusiva varianter, men de flesta flaskorna ligger på 80-120 kroner i inköp. Det är inom den prisgruppen det handlas mest. Jag strävar alltid efter att hitta viner som smakar mer än vad de kostar och jobbar gärna med mindre producenter även som vi har viner från "jättarna" också.

Ni har över 15 sorters öl, säljer ni öl på samma sätt som ni säljer vin?
- Ja, de senaste åren har det varit en stor efterfråga på öl. Det är många som vill lägga en extra slant på ölen till maten. Vi säljer faktiskt av alla sorter och ölsortimentet hålls levande på samma sätt som vinlistan. Från och med i vår kommer vi även att rekommendera en ölsort till varje rätt på à la carte-menyn, precis som vi gör med vin.

Som avslut delar Petra med sig av fyra personliga Rieslingfavoriter i sortimentet;

*Trimbach Riesling,
100% Riesling. Torr, ung och mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral. Ett utmärkt matvin som kommer att utvecka det bästa hos flertalet fiskrätter, skaldjur och getostar.
Vnr. 605707

*Dopff & Irion Riesling,
Torr och ren med behaglig kryddig ton. Passar till fisk, skaldjur, ljusare kött, kronärtskocka och sparris.
Vnr. 601124

*Geil Riesling Trocken,
Druva Riesling. Medelfyllig, koncentrerad och mycket Rieslingtypisk smak med inslag av söta, gröna äpplen, papaya och blommiga citrustoner. Fruktig finish med hög druvmognad och frisk syra. Passar till fisk- och skaldjursrätter, gärna med asiatiska förtecken. Skruvkork.
Vnr. 607545

*Christmann Riesling Trocken,
Producent Christmann. Druva 100% Riesling. Torr, frisk, ren och elegant Riesling med mineralkaraktär. Passar till smårätter av fisk och skaldjur, kryddstark mat av kyckling och fisk.
Vnr. 607057


Personalresa


Nynäs havsbad

Förra söndagen var det dags för någon som många av oss längtat efter, personalresa! Denna gången var det Nynäshamn och Nynäs havsbad som skulle få besök. På bussen påväg till Nynäshamn var stämningen på topp, och det var ett glatt gäng som var samlat. Det är sällan vi i personalen får tillfälle att umgås utanför jobbet och det blir därför extra roligt när vi får möjlighet att göra någonting tillsammans! Men även fast vi nu hade samlats utanför Dalecarlias väggar så skulle lite nytta göras så ett givande personalmöte på bussen stod först på schemat.

Väl framme checkade vi först in på hotellet och begav oss sedan till deras fina badanläggning där det vankades varma badtunnor och en härlig ångbastu. Några inte alltför blygsamma provade dessutom på att hoppa ner i isvaken... Efter lite skön och välbehövlig relax begav vi oss upp till hotellet igen för lite "tillpiffning" innan det var dags att möta upp hela gänget för fördrink och en god middag i restaurangen.

Kvällen avslutades med musikfrågesport och dans. Tror vi var ett ganska trött och nöjt gäng som somnade frampå småtimmarna efter en riktigt rolig dag.

Måndagsmorgonen inleddes med frukost och därefter föreläsning av "vår egen” Lars Erlman. Våga Vara Vänlig, en föreläsning om bemötande och beteende, jätteintressant! Detta är något vi jobbar med dagligen i alla avdelningar och även något som är en av våra styrkor. Bemötande, flexibilitet och service.

Hemresan tillbaka till Tällberg blev stillsam och vi hann med att se både den första och andra filmen i Twilight-serien.


I bussen på väg mot Nynäshamn


En riktigt god middag på Nynäs havsbad

Ett stort tack till vår chaufför Anders och Siljan Buss för en trevlig åktur, och ett stort tack till oss, personalen på Dalecarlia för ett gott resesällskap och två riktigt roliga och intressanta dagar.

Bra jobbat Dalle!

Vårt duktiga stafettlag tog sig i mål i Mora igår kl 17:28:58 på tiden 08:28:58 på en 1123e placering. Bra jobbat! Vi fick ett meddelande till hotellet ganska snart efter målgång av två trötta men glada stafettdamer som skrev "Vilken härlig dag, folkfest! 1200 lag, 6000 laddade åkare och vi kom i mål!"

Micke, Daniel, Lollo, Stina och Petra - Vi är väldigt stolta över er insats och tycker ni gjort ett grymt jobb! 


Petra och Lollo, två trötta men glada åkare efter StafettVasan.

Kom igen Dalle!

Nu är Micke, Daniel, Lollo, Stina och Petra igång! Just i skrivande stund har Daniel påbörjat sin runda från Mångsbodarna! Håll koll på vårt lag här startnummer 242!

Stafettvasan

Att vasaloppen är i gång är det nog inte många som har missat och nu är det snart vår tur att ge oss ut i spåren. Imorgon, 4/3, utmanar vi några av våra kollegor inom Svenska SpaHotell på Stafettvasan! Fem åkare per lag är det som kör och det kommer bli tufft.. Dessutom fick inte våra utmanare från Skepparholmen i Stockholm ihop ett helt lag och kommer tyvärr inte delta, men det finns andra duktiga åkare i branschen!

De som kommer åka från hotellet är;
1a sträckan 24km, Mikael Rokka - restaurang
2a sträckan 14km, Daniel Johansson - kök
3e sträckan 14km, Lollo Johansson - spa (det är Lollo som får ta på sig rejäl mjölksyra i Lundbergsbacken!)
4e sträckan 9km, Stina Olsson Syrén - spa
5e sträckan 19km, Petra Schwarzenberger - restaurang


Kan ni inte vara på plats och heja på våra kämpar så kan ni smidigt se hur det går för dem här. Välj bara StafettVasan på lopp och skriv in startnummer 242 så kommer ni kunna se hur det går för vårt gäng!

Önska oss Lycka Till!


Dryckestips


Mikael Rokka

Sportlovet är i
fullgång här i Dalarna och många väljer att spendera en stor del av sina dagarna utomhus i den sköna solen. Idag tipsar vår hovmästare Micke om dryckestips som passar perfekt då dagarna är fyllda av uteaktiviteter.


Alkoholfri äppeldryck
1 liter äppelmust
1 kanel- eller vaniljstång
Citronjuice efter smak
Lite socker

-
Passar lika bra varm som kall!
För den som vill ha den något starkare passar mörk rom bra.


"Vuxendricka"
1 flaska rött vin
2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
Socker efter smak (ta gärna lite mer än mindre, det är ju lov!)
Krydda med apelsinskivor, kryddnejlika och kanelstång


Smaklig Dryck!

Hoppas att ni runt om i Sverige har det lika fint som vi idag. -5 grader och strålande sol! En fantastisk vinterdag!
Här kan ni, genom vår web-kamera, se hur vi har det just nu!
LeveransFörra veckan fick vi den efterlängtade leveransen av stolar hit till hotellet. Det är i matsalen vi bytt ut alla stolar och hela lokalen fick ett härligt lyft! Även vaktmästarna som fick lov att bära in allt fick sig ett kanske något mindre skönt lyft!?


En av de gamla stolarna som nu är till försäljning på blocket

Nytt och fräsch i matsalen

De gamla stolarna ligger nu ute på blocket för försäljning, intresserad?
Klicka på länken här.

RSS 2.0