Fortsatta problem med bloggen

Det är fortfarande problem här på bloggen med t.ex radbyte, bilduppladdning, fetstil och länkar. Vi har mailat in till suporten om detta och hoppas på att det kommer att fixas inom kort! Tills vidare önskar vi er alla en trevlig helg!

Vinnaren till Ladies Night tävlingen är utsedd!

Vi har fått in en stor mängd av bidrag med massor av bra förbättringsförslag som vi verkligen ska ta till oss - ett stort tack till alla er som varit med och tävlat! Tyvärr är det ju så att vi bara kan utse en vinnare i tävlingen... Så vi vill Gratulera Stefan Högström som nu kommer att ligga på plus hos sin fru och svärmor ett bra tag framöver! Information om hur du kan hämta ut vinsten på två biljetter till Ladies Night med förmingel och middag kommer på mailen!

Ladies Night tävlingen är avslutad!

Nu är Ladies Night tävlingen avslutad! Vi har fått in massor av bidrag och ska sätta oss och gå igenom alla förslag på förbättring nu under eftermiddagen. Vinnaren kommer presenteras senare ikväll! Stay tuned!

Det är något skumt med redigeringen

Vi ber om ursäkt för bristen på radbyten och uppdelning i texterna nedan. Det verkar som det är något i redigeringen som inte fungerar som det ska. Vi hoppas att allt snart ska se ut som det brukar igen, håll tummarna med oss för det!

Och vinnaren i vår Septembertävling är....

Nu är vinnaren i månadens tävling utsedd! Vi säger Stort Grattis till Karin Norberg i Karlstad som vunnit en övernattning med frukost för två på valfritt Nordic Choice Hotel! Presentkort kommer med posten. Vi vill även passa på och tacka för alla de andra bra tips och bidrag som ni skickat in, det har som vanligt varit riktigt härlig läsning! Det är så roligt att intresset kring våra tävlingar är så stort - nästa månad kör vi igång på nytt. Här är Karins vinnar-recept; Karl-Johanfylld rödspetta med pressad potatis. I en glänta i skogen växer vacker Karl-Johan varje höst. Sedan många år är det min tradition att laga en härlig middag och bjuda ner sönerna med familjer. Jag fräser på svampen i riktigt smör och kryddar lätt med salt och peppar. Rullar in fyllningen i färska spättafiléer och lägger dem i en ugnsform. Häller på grädde, en skvätt vitt vin, fiskbuljong och låter sedan ugnen sköta resten. Pressar potatis till och serverar med nykokta sockerärtor. Svamptiden är en härligt tröst, då sommaren plötsligt övergår till höst.

Tävlingen är avslutad

Nu är vår septembertävling avslutad! Vi tackar för alla era bidrag som vi nu ska sätta oss och gå igenom. Imorgon runt lunch kommer vi presentera månadens vinnaren, kika in igen då!


Sista chansen för bidrag till Septembertävlingen

Idag är det sista chansen för er att skicka in bidrag till vår Septembertävling med chans att vinna en frinatt inklusive frukost på valfritt Nordic Choice Hotell - för två! Läs mer om vad ni behöver göra för att medverka här!

Nyfiken på vilka hotell som tillhör Nordic Choice koncernen? Klicka på länken här för en fullstädig lista med alla hotellnamn och vart i Sverige de finns belägna! Vi kommer ta emot bidrag till tävlingen till och med klockan 20,00 ikväll 28/9. Ännu finns chansen att vinna!

Lycka till!

Tunnbrödsbakning på SollerönTunnbrödsbakning, något speciellt? Att själv kunna bara ett riktigt tunt och gott tunnbröd är en gåva och det är långt ifrån alla som har den. Visst går det att köpa gott färdigbakat - men det blir aldrig riktigt samma sak! Siljan.se annonserar just nu om Tunnbrödsbakning på Sollerön där dalaupplevelser står som värd. Är ni sugna på att lära er baka något riktigt gott, och det i äkta Dalamiljö, är detta någonting för er! För mer information om datum och pris, klicka här.

-----

Vad är tunnbröd? Tunnbröd är, som hörs på namnet, ett tunnt brödstycke som oftast bakas på vetemjöl, rågmjöl och kornmjöl - i Dalarna är det dock tradition att endast baka på mald potatis och kornmjöl. Då degen, efter jäsning, kavlas ut kavlas den med en kruskavel vilket gör ytan ojämn. Finns både som hårt- och mjuktbröd.

StortömningIdag är det
röjning och tömning som gäller på hotellet. Vi kollar igenom våra förråd, sorterar och kastar. Massor! En äkta höstrensning skulle man nog kunna kalla det. Tänk vad man samlar på sig - även som hotell.. Kontainern är på plats, och den ska fyllas! Och vi ska få massor av plats för nya, roliga, användbara saker!

-----

Glöm inte bort våra tävlingar, sista dagen för Septermbertävling imorgon - klicka här för att läsa mer om den. Och två dagar kvar på Ladies Night tävlingen som ni kan läsa om här. Lycka till!

Vinn biljetter till Ladies Night och vimla med artisterna!Nedräkningen inför helgens stora händelse för traktens kvinnor har börjat på riktigt. Nu på lördag 1/10 kommer Ladies Night till Tegera Arena i Leksand och bjuder upp till fest! Reglerna för kvällen är enkla - Bara killar på scenen och bara tjejer i publiken! Vi står som värdhotell för artisterna och alla de som arbetar med- och kring showen och har därigenom fått möjligheten att kunna erbjuda exklusivt mingel med artisterna innan föreställningen! Martin Stenmarck, Brolle, Frank Andersson, Anders Timell och Thomas Järvheden kommer alla att vara där, för att träffa och prata med er!

I samband med detta kör vi från och med idag igång en tävling där en av er har möjlighet att vinna: 2 biljetter till föreställningen med varsin 3-rätters middag hos oss innan showen och självklart även medverkan vid artistminglet! Det enda ni behöver för att vinna är; Skriva in till oss och berätta vad du tycker att vi kan göra för att bli bättre som hotell. Komma med förslag om förändring. Vi strävar hela tiden efter att ligga på topp - att vara bäst! Och för att vara det, för att kunna ger er det ni söker och vill ha behöver vi er hjälp! Skicka in era förslag till blogg@dalecarlia.se och märk mailet med Ladies Night senast kl 12,00 på Torsdag 29/9 då vi kommer lotta fram vinnaren!

Lycka till!


-----

Glöm inte bort att även månadens tävling är igång! För att se vad som gäller för att delta i Septembertävlingen, klicka här.

SammandrabbningFå ting i byggden är så prestigefyllda som derbymatcherna mellan Leksands IF och Mora IK och i dag klockan 16,00 går säsongens första sammandrabbning av stapeln då Leksands möter Mora borta. Star Lounge i Tegera Arena kommer att visa matchen på storbild och det är nog säkert att säga att många vinstsugna Leksandsbor kommer att samlas där om ett par timmar! Är ni med oss och hejar fram vårt lag?

I övrigt har vi här i Tällberg en helt underbart vacker dag! Det är knappt superlativen räcker till! Klarblå himmel, frisk och klar luft, värmande sol och vackra höstfärger på träden utanför gör vyn från receptionen till en storslagen målning. Det har under förmiddagen inte varit en enda gäst som checkat ut som inte kommenterat hur fint vi har det - så roligt! Vi glädjs åt att våra gäster fått njuta fullt ut under sin vistelse hos oss och önskar ankommande gäster ett lika fint dygn!

Trevlig Helg!

Tävling - SeptemberNu är det äntligen dags för månadens tävling igen! Då priset vi hade förra månaden var väldigt populärt så kör på samma även denna gång!

För att vinna denna gång vill vi att ni delar med er av ert bästa svamptips! Då det är högsäsong för svampplockning just nu så vore det jätte kul att läsa antingen om era bästa svampställen, har ni något i närheten av vårt hotell? Eller kanske ett riktigt gott recept!? Priset till vinnaren är en frinatt inklusive frukost på valfritt Nordic Choice hotell för två! Nordic Choice har hotell belägna över stora delar av Sverige med bl.a Clarion Hotel Sign i Stockholm och Copperhill mountain Lodge Åre i koncernen - med andra ord, massor av valmöjligheter!

Tävlingen kommer pågå i en vecka från och med idag med sista datum den 28/9. Alla bidrag skickas som vanligt in till blogg@dalecarlia.se

Lycka till!

Gillar du oss?

Ni har väl inte missat att ni kan "gilla" oss på Facebook? Vi finns under Hotel Dalecarlia och då vi är upp i 500 personer som gillar vår sida kommer vi lotta ut ett presentkort till någon av de som gillat - på just 500 sek att nyttja hos oss.

Klicka här så kommer ni direkt till vår sida!

------

Senare idag kommer månadens tävling upp - missa inte det!

Dalarnas bloggare 2011


Bild lånad från Öijers blogg. Utsikt från ett av fönstren i Hagasviten

För ett tag sedan utsågs Dalarnas bloggare 2011, där ett av priserna till vinnaren var en övernattning med tillhörande spa-behandling hos oss på Quality Spa & Resort Dalecarlia. Vinnaren av tävlingen bloggar under namnet Öijer och i helgen var han tillsammans med sin fru hos oss och tog ut sin vinst! Läs om hans upplevelse av vistelsen och kika på deras fina bilder från hotellet genom att klicka på länken här.

Till Mr och Mrs Öijer, Det var jättekul att ha er som gäster! Vi glädjs åt att ni trivdes så bra hos oss och önskar er välkomna tillbaka!

Träningsläger på Dalecarlia

Nu när hösten är här med ömsom regn och rusk och ömsom riktigt härliga och vackra höstdagar - vad kan passa bättre än att boka in ett träningsläger? Vi har just nu ett kanon erbjudande till alla idrottsklubbar runt om i landet!

Vårt paketeterbjudande går helt och hållet ut på att förena nytta med nöje, vilket är enkelt med vår närhet till bl.a fotbollsplan, löpslingor och härlig natur. Dessutom har alla som bor hos oss fri entré till vårt spa med gymmöjlighet och aktivitetsprogram. I priset, 995 sek/pers inkl. moms, ingår förutom logi på Allégården även kaffe och smörgås vid ankomst, Lunch, frukt- och juicebuffé på eftermiddagen, en 2-rätters middag på kvällen och vår välkända frukostbuffé på morgonen för avfärd!

Vill ni ha något extra utöver det som redan ingår i paketet?
Vi har följande påbyggnads alternativ;
*Humoristisk föreläsning med Lars Erlman, en vanlig "Svensson" som vid 35-års ålder bestämt sig för att bli professionell idrottsman och lever efter teorin att "man lyckas med det man bestämmer sig för" (läs mer om Lars här eller läs hans blogg här.)
*Förläsning om metal träning (olika föreläsare beroende på datum)
*Inspirerande föreläsning med roddaren Lassi Karonen, ett föredömme både som idrottsman och människa!
*Matchbiljetter till någon av Leksands IFs hemmamatcher
*Julbord


För mer information och bokning, kontakta oss antingen via mail info@dalecarlia.se eller per telefon 0247-89100

------

Imorgon kommer månadens tävling upp på bloggen, missa inte det!

Inom kort...

Inom kort kommer en presentation av vår nya VD på Quality Spa & Resort Dalecarlia, Magnus Ulfner. Det har varit full fart på hotellet med den nya organisationen, nya paket och massor av konferenser så tiden rinner iväg - men snart ska ni får veta vem Magnus är! Håll utkik!

HockeyfeberTill helgen kör Hockeyallsvenskan äntligen igång och på Lördag spelar Leksands IF sin första match, då borta mot Rögle! Dock är det säsongens första hemmamatch som många av oss Leksingar laddar för. Det är nästa onsdag, 21/9, som Örebro HK gästar Tegera Arena kl 19,00. Vi tror det kommer bli en riktigt bra match där (självklart) Leksand segrar! Kommer ni vara där med oss och kolla?

---

På hotellet har vi kört igång med våra Hockeypaket där det förutom övernattning med vacker utsikt över Siljan, frukost och fri entré till vårt spa även ingår VIP-biljetter till matchen samt transport tur och retur. Detta erbjudande gäller för hela hockeyallsvenskan-säsongen och kostar 1195 sek/person! Bara att passa på och boka! Leksands IFs spelschema hittar ni här!

För mer information och bokning, kontakta oss antingen via mail info@dalecarlia.se eller per telefon 0247-89100
Melodifestivalen 2012 kommer till Leksand!

Igår klockan 14,00 stod det äntligen offentligt; Melodifestivalen kommer till Leksand! Det är tredje gången sedan 2002 Leksand får äran att hålla i evenemanget - något som betyder mycket för hela kommunen!

Katrin Strandell, VD på Quality Spa & Resort Dalecarlia är en av de som varit med och kämpat för att få tillbaka Melodifestivalen till hemorten säger - Vi är stolta och glada över att åter igen få uppleva trevliga dagar tillsammans med alla som arbetar i och kring Melodifestivalen 2012 nu i februari. Och dessutom är det jätte roligt att Dalecarlia för tredje gången kommer få stå som värdhotell för artisterna och produktionsarbetarna!

Att Leksand åter får chansen att hålla Melodifestivalen, ett av Sveriges absolut största nöjesevenemang, visar att vi här på orten och speciellt arrangörerna på plats har det som krävs för att kunna leverera vid stora event och det är något som förhoppningsvis kommer gynna hela Leksands näringsliv. Det känns självklart super kul för oss som hotell, men lika mycket som ortsbor då vi gissar att detta kommer bli en stor folkfest!

Den 18e Februari 2012 avgörs Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena och vi kommer självklart vara där! Kommer ni?

RSS 2.0