Kräftsäsongen är här!Nu är vi där. I mitten av augusti och vi måste nog sträcka oss så långt som att säga att högsommaren nu är över.. Tiden har kommit för den vackra sensommaren som är här - och med den alla kräftskivor! Vi är många i personalen som redan hunnit med både en och två skivor och nästa måndag kommer vi även att hålla en på hotellet för en stor konferensgrupp. Då åker hattarna på och sånghäftena fram och vi förbereder för en riktigt rolig kväll! Det är ju något visst med kräftpremiären och stämningen som brukar infinna sig då det bjuds upp till festligheter. De röda lyktorna, de roliga hattarna, låtarna och ja. Självklart de läckra kräftorna! Mumma!

Hur ser era kräftskivor ut? Är det ett måste för er med svenska kräftor? Sånghäften? Vilka tillbehör ska finnas på bordet? Brukar ni arrangera lekar? Dela gärna med er av era tips och traditioner i kommentarsfältet nedan. Bland er som kommenterar kommer vi lotta ut en vinnare som får ett presentkort på 300 sek!

-----

Håll koll på bloggen i veckan, månadens tävling är på G!


Kommentarer
Postat av: Anna Gustafsson

Kräftskiva= många goda vänner, sånghäften och glada skratt! Massvis med kräftor på borden, gott att dricka, räkpaj och ostpaj. Efter kräftorna några roliga lekar och tipspromenad med kluriga frågor, roliga vinster och "kräft"tårta med kaffe väntar sen!

2011-08-16 @ 20:25:04
Postat av: Anita Karlsson

Vi brukar bli bjudna till en granne, de gör det jättetrevligt. Eftersom jag inte äter kräftor finns alltid lite räkor för min skull. Kokta ägghalvor, Västerbottenpaj, kräftströmmingslåda och mandelpotatis med grönsallad serveras. Nubbe, öl och sånger. Avslutas med kaffe, kladdkaka och avec. Kubbspel hinner vi också med.

2011-08-16 @ 22:02:08
Postat av: Åsa

Inget måste med svenska kräftor men har man tillgång till sådana godingar så är det skillnad som natt och dag:-) Ett gäng goda vänner. Trevlig lokal(gärna pyntad loge där man kan sitta vind/regnskyddad) och mysa vid långbord. Filtar att värma sig med. Mysbelysning(ljus). Västerbottenostpaj=ett STORT måste. En god nubbe...med tillhörande sånger förstås;-) + annan god dryck. Ett gott bröd(baguetter) med tillhörande smakrik hårdost. Aioli eller annan god röra/sås. Silltårta + några olika sillar för dom som inte "lärt sig älska" denna röda delikatess. Köttbullar + ngn smakrik korv.Sist men inte minst människor fulltankade med skratt & glada miner:-)) mmmm sugen på kräftor typ NU!! ;-)

2011-08-16 @ 22:18:27
Postat av: Jonas

Maten tycker jag föregående "talare" fått med det mesta på! Svenska kräftor? Ja, tack gärna. Vad gäller lekar brukar vi fixa lekar på gården i form av tex: kasta pil på vedtraven, där vi numrerat vedträna med olika poäng, spotta grön godisgroda så långt man kan;-) kasta frisbee och träffa olika poängmarkeringar och sist men inte minst den gamla klassikern kasta potatis i olika hinkar(poängsatta efter storlek). Tipspromenad med udda frågor gillas också!

2011-08-18 @ 00:31:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0