Tävlingen är avslutad

Nu är månadens tävling avslutad! Intresset har varit jätte stort och vi har en hel hög med härliga hotellupplevelser att läsa om och gå igenom! Vinnaren kommer att presenteras imorgon, Söndag.

Ha en härlig Lördag, allesammans!

Izumi


Izumi betyder Naturlig källa på japanska och det är vad tecknet på alla flaskor betyder.


Någonting som många blir positivt överraskade av då de kommer till oss är hud-och hårvårdsprodukter som vi har på alla våra hotellrum. Vi använder oss av det svensktillverkade märket Izumi som är baserat på Japanska kunskaper och tradtioner som kombineras med naturens egna råvaror och ska verka avstressande för kropp och själ.Det är viktigt för oss att kunna erbjuda bra produkter till våra gäster och det är jätte kul att det blivit så uppskattat! I shoppen bredvid receptionen finns även flaskor till försäljning - allt från barnschampo till handkräm med priser från 149 sek. Vill ni veta mer om Izumi kan ni klicka här för att komma till deras hemsida.

Underbara TällbergVilken dag det varit! En helt underbart härlig sommardag med hela 28 grader i skuggan och en lagom ljummen bris dagen igenom, perfekt "torkväder" var det någon som sa.. Och nog har det hängt väldigt mycket tvätt på sträcken i gårdarna här runt om i Tällberg.

På hotellet har det dock varit full fart! Först med ut-check, sedan med in-check följt av middagsservering. Vi är fullbokade för natten och tre stora bussgrupper har vi haft för middag, men nu är det lugnt och stilla då nästan alla lämnat hotellet för kvällen. Det är konsert på Dalhalla med duktiga Marlena Ernman som lockar! Det är faktiskt bara gästerna från fyra av alla våra 96 rum som är kvar på hotellet!!

Vi passade på att ta lite fotografier över hotellområdet från hur det såg ut idag strax efter lunch. Nog har vi det väl fint!?Vi hoppas på en fortsatt vacker kväll, en underbar föreställning för dem som är där och en riktigt Trevlig helg till er alla!

-----

Glöm inte bort vår tävling med chans att vinna en övernattning för två hos oss!? Klicka här för mer information om hur du deltar, sista datum för bidrag idag! Lycka till!


Det bjöd upp till regnDet har varit full fart på hotellet hela veckan, med nöjda gäster och fint väder. Idag bjöd det dock upp till regn här i Tällberg. Åska, blixt och absolut spöregn mest hela dagen.. Nu är det lite upphåll tack och lov och vi håller våra tummar för att det ska hålla i sig resten av dagen då många av våra gäster ska iväg på Dalhalla! Fast.... Nog är det lite mysigt när man får tända värmeljus i mörkret? Det var några gäster som checkade ut idag som sa det, "Nu börjar man allt längta lite efter hösten!" Gör ni också det, längtar efter hösten? Vi tycker nog att det kan få vara sommar ett tag till, även fast ljusen skapar stämning!

Ni har väl inte glömt bort vår tävling med chans att vinna en övernattning för två hos oss!? Klicka här för mer information om hur du deltar, sista datum för bidrag är 29/7. Lycka till!

Trevlig Helg!Tävling - Juli


Är en avslappnande Spamiljö något som ger dig det lilla extra på din hotell vistelse?

Ok, en dag
försenad men nu kör vi igång månadens tävling! Vinsten denna månad är; En hotellövernattning hos oss på Quality Spa & Resort Dalecarlia inklusive stor frukostbuffé och fri entré till spat - för två! En av er läsare kommer alltså få chansen att komma till oss och få övernatta på hotellet, äta från vår stora frukostbuffé, utnyttja spa avdelning och bara njuta. Få komma bort och bara ha det riktigt gott med andra ord, och detta tillsammans med en god vän.

Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att skriva in till oss och berätta vad som gör din hotellvistelse komplett. Vad är det som gör det där lilla extra för just dig? Vad kollar du efter då du ska välja hotell?

Alla bidrag skickas till blogg@dalecarlia.se. Tävlingen kommer vara aktiv till och med fredagen den 29/7.

Lycka till!

Vinterbild på bloggenVi vet att
ni är många som funderar över varför vi inte tagit bort den vinterbild som ligger här på bloggsidan. Och det undrar vi med..! Vi håller med er om att den känns allt annat än aktuell och vi har faktiskt försökt att ta bort den, byta ut den och ändra den. Men efter cirka 100 försök gav vi upp. Det är tydligen någon låsning på profilen och vi hoppas på att inom kort kunna få hjälp med att ersätta den med något somrigare! Som t.ex bilden ovan. En härlig sommarbild från vårt hotell!Håll tummarna för att vi ska få det att fungera. Har ni några fina bilder från hotellet som ni vill dela med av till oss får ni gärna skicka dem på blogg@dalecarlia.se, kanske blir det en av era bilder som får pryda bloggsidan!?

Förresten! Imorgon tisdag kommer månadens bloggtävling upp här på bloggen! Missa inte det! Som vanligt kommer vi ha finfina priser.

SoltägtgårdenTrots att väderrapporterna
i flera dagar visat på regn, regn och åter regn för dagen så fick vi en riktigt fin förmiddag och dag. Solen sken redan från tidig morgon och höll sig framme ända till eftermiddagen och vi gjorde ett besök på Soltägtgården i Plintsberg, ca 3,5 km från vårt hotell.

Soltägtgårdens pensionat och café byggdes upp redan i början av 1900-talet av konstnären Harald Andren som sedan startade pensionatsverksamhet år 1928. Mellan åren 2003 till 2009 genomgick gården en omfattande renovering men behöll sin fina traditionella dalastil.

Varannan helg under hela sommaren håller gården öppet sin kaffestuga där man kan få gott kaffe och hembakat bröd och våfflor för bra priser. Vi rekommenderar starkt ett besök på denna underbara gård, både för deras milsvida utsikt över Siljan och för deras trevliga café. De helgerna de kommer hålla öppet är 30-31/7, 13-14/8 och 27-28/8 mellan klockan 11-16.För mer information om Soltägtgården, klicka här.

Vi fick ett mail...Vi fick ett mail med bilder från den vackra solnedgången som var i Leksand igår, Torsdag. Roligt! Tack Christine för de fina fotografierna och för att du ville dela dem med oss! Vi uppskattar det och förundras över hur magiskt det ser ut och de vackra färgerna!
Har ni också bilder ni vill dela med er av till oss!? Skicka dem i ett mail på blogg@dalecarlia.se så publicerar vi gärna dem på bloggen!

Trevlig Helg!

Tällbergsbadet14e Juli idag, kronprinsessan Victorias födelsedag. Den senaste veckan har vi haft riktigt härligt sommarväder här i Tällberg och det är många av både våra gäster och av oss i personalen som passat på att tillbringa en hel del tid på Tällbergsbadet. Där kan man välja mellan att lägga ut sin handduk antingen på gräset, på en brygga eller på sandstranden samtidigt som man får njuta av lugn och ro med inte allt för mycket folk. De ca 20 härliga grader i Siljans vatten gör det perfekt för ett dopp och i den lilla kiosken uppe vid parkeringen kan man köpa bl.a kaffe, läsk, glass och korv med bröd - man behöver inte förbereda något, det är bara att åka dit och ha en perfekt sommardag!Låt oss nu hoppas att väderrapporten har fel och att vi får fortsatt fint väder!

Tisdagsmarknad i LeksandVarje tisdag under sommaren kan man handla frukt och grönsaker på torget vid konsumparkeringen i Leksand. Det är ett riktigt trevligt inslag där man kan hitta allt ifrån stark chili till hallon och mangold till bra priser. Försäljarna själva tycker det går bra och att fler folk än förväntat kommer och handlar. Speciellt kul tycker de att det är att många är nyfikna på de lite mer udda varorna som t.ex konserverad kycklingkorv.

Oavsett väder är försäljningen öppen mellan ungefär mellan 9-18 varje tisdag och vi rekommenderar ett besök! Det är alltid roligt när något lite annorlunda sker och dessutom kan man hitta varor som annars kan vara svårt att få tag i!


Grillafton ikvällNi kommer väl ihåg att vi har grillkväll med Sharon Dyall ikväll?! Varje torsdag under hela sommaren håller vi Grillkvällar hos oss och nu i samband med Musik vid Siljan gästas vi av Sharon med band. De kommer spela ute på terassen kl 20,00 i afton - läs mer om kvällen här.

Grillbuffé och biljett, 400 sek/person - Endast barbiljett, 150 sek/person.
Ring till vår restaurang för bokning på 0247-89372

Välkomna!

Tomoku House - Garden PartyIgår hade vi ett stort "Garden Party" hos oss utanför hotellet. Det var företaget Tomoku Hus som firade 20 år och hade tillsammans med oss anordnat en stor fest med härlig grillbuffé som vi dukade upp i trädgården. Till en början såg det lite oroväckande ut då molnen hopade sig och regnet föll i både Leksand och Rättvik men tack och lov klarade vi oss och solen sken hela dagen! Det vart en riktigt lyckad tillställning med massor av positiv respons och efter kvällen berättade Nina i restaurangen att det även hade varit lite extra roligt för dem i personalen då de fick jobba med lite mer utmanande beställningar -  som de genomförde galant! Kul!

Idag under dagen fick vi även ett mail till hotellet från de ansvariga för festen på Tomoku Hus - där det stod "Tack så mycket för en härlig eftermiddag hos er. Allt fungerande väldigt bra, mat (som var en riktigt höjdare), dryck och ett fantastiskt väder. Trevlig personal. Tack från Tomoku hus"Ett stort tack till Tomoku Hus för att ni valde att lägga ert event hos oss - Det glädjer oss att ni är nöjda! Välkomna åter!

Musik vid SiljanIgår 4/7 körde det årliga eventet Musik vid Siljan igång och kommer pågå till och med den 10/7. Musik vid Siljan, som är en stor musikfestival, startade redan år 1969 och har sedan dess vuxit och blivit till en av sommarsveriges största musikhändelser. Evenemanget håller till i de tre Siljanskommunerna Leksand, Rättvik och Mora där det under en veckas tid kommer bjudas på stor variation av musikunderhållning - allt ifrån Symfoniorkestrar och kammarmusik till jazz, folkmusik och rock. Både svenska och utländska musiker. På Musik vid Siljans hemsida skriver de "Här blandas de riktigt stora namnen inom populärmusiken med de många lokala förmågor Dalarna har att erbjuda. Du kan börja dagen med en upplevelse i folkmusikens tecken på en av de vackra fäbodarna, och avsluta kvällen med en stimmig jazzhappening!"
Under dessa dagar kan man även vara med på olika typer av kurser inom olika inriktningar som alla presenteras på platser runt om Siljansbygden som tidigare nspirerat stora kompositörer, målare och diktare som till exempel Anders Zorn, Hugo Alfvén och Erik Axel Karlfeldt. För att veta mer om vilka kurser som erbjuds klicka här.

Musik vid Siljan är en riktig folkfest som passar alla åldrar! Se till att planera in minst en dag i era kalendrar för detta. Hela programmet hittar ni här. Trevlig Musikvistelse!

 


Loppis

 

Som vi redan skrivit här på bloggen tidigare är vi nu en del av Nordic Choice koncernen och har i och med detta även bytt namn till Quality Spa & Resort Dalecarlia. Samma hotell men med nya möjligheter! I samband med ingången i Chioce hotels kedjan passar vi på att ha loppis och rensa ut lite gamla möbler, utemöbler, lampor, spel, porslin och annat skoj. En perfekt chans för stora fynd! Nu på lördag 9/7 och söndag 10/7 mellan klockan 11-16 håller vi till i Gustaf Wasa lokalen och bjuder alla besökare på kaffe!

För er som vill passa på att unna er lite extra till helgen har vi fortfarande lediga rum, från 595 sek per person inkl. frukost! För mer information och bokning kontakta vår reception på tel. 0247-89100

Välkomna!


Loppis


Som vi redan skrivit här på bloggen tidigare är vi nu en del av Nordic Choice koncernen och har i och med detta även bytt namn till Quality Spa & Resort Dalecarlia. Samma hotell men med nya möjligheter! I samband med ingången i Chioce hotels kedjan passar vi på att ha loppis och rensa ut lite gamla möbler, utemöbler, lampor, spel, porslin och annat skoj. En perfekt chans för stora fynd! Nu på lördag 9/7 och söndag 10/7 mellan klockan 11-16 håller vi till i Gustaf Wasa lokalen och bjuder alla besökare på kaffe!

För er som vill passa på att unna er lite extra till helgen har vi fortfarande lediga rum, från 595 sek per person inkl. frukost! För mer information och bokning kontakta vår reception på tel. 0247-89100

Välkomna!

RSS 2.0