Musik vid SiljanIgår 4/7 körde det årliga eventet Musik vid Siljan igång och kommer pågå till och med den 10/7. Musik vid Siljan, som är en stor musikfestival, startade redan år 1969 och har sedan dess vuxit och blivit till en av sommarsveriges största musikhändelser. Evenemanget håller till i de tre Siljanskommunerna Leksand, Rättvik och Mora där det under en veckas tid kommer bjudas på stor variation av musikunderhållning - allt ifrån Symfoniorkestrar och kammarmusik till jazz, folkmusik och rock. Både svenska och utländska musiker. På Musik vid Siljans hemsida skriver de "Här blandas de riktigt stora namnen inom populärmusiken med de många lokala förmågor Dalarna har att erbjuda. Du kan börja dagen med en upplevelse i folkmusikens tecken på en av de vackra fäbodarna, och avsluta kvällen med en stimmig jazzhappening!"
Under dessa dagar kan man även vara med på olika typer av kurser inom olika inriktningar som alla presenteras på platser runt om Siljansbygden som tidigare nspirerat stora kompositörer, målare och diktare som till exempel Anders Zorn, Hugo Alfvén och Erik Axel Karlfeldt. För att veta mer om vilka kurser som erbjuds klicka här.

Musik vid Siljan är en riktig folkfest som passar alla åldrar! Se till att planera in minst en dag i era kalendrar för detta. Hela programmet hittar ni här. Trevlig Musikvistelse!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0