Tunnbrödsbakning på Sollerön



Tunnbrödsbakning, något speciellt? Att själv kunna bara ett riktigt tunt och gott tunnbröd är en gåva och det är långt ifrån alla som har den. Visst går det att köpa gott färdigbakat - men det blir aldrig riktigt samma sak! Siljan.se annonserar just nu om Tunnbrödsbakning på Sollerön där dalaupplevelser står som värd. Är ni sugna på att lära er baka något riktigt gott, och det i äkta Dalamiljö, är detta någonting för er! För mer information om datum och pris, klicka här.

-----

Vad är tunnbröd? Tunnbröd är, som hörs på namnet, ett tunnt brödstycke som oftast bakas på vetemjöl, rågmjöl och kornmjöl - i Dalarna är det dock tradition att endast baka på mald potatis och kornmjöl. Då degen, efter jäsning, kavlas ut kavlas den med en kruskavel vilket gör ytan ojämn. Finns både som hårt- och mjuktbröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0