god fortsättning!



Nu är julen
förbi och våra julgäster har checkat ut med stora leenden och glada kommentarer som "ett minne för livet" och "barnbarnen kommer aldrig glömma detta". Härligt att höra, precis så som vi vill att det ska vara!

Vad hände här på hotellet då...

På julafton hade vi efter frukost en guidad promenad runt i byn för de som ville. På grund av kylan började vi inomhus med lite berättelser om Tällberg följt av att gästerna fick dela upp sig i två grupper. Den ena för dem som ville gå en kortare runda kring hotellet och den andra för dem som trotsade de -25 graderna och ville gå en längre sväng runt Holens gammelgård och Klockargårdens hemslöjd. Trots kylan vart det en riktigt mysig promenad och det var roligt att så många deltog. Klockan 13 öppnades dörrarna in till restaurangen och det var tid för vårt stora, mycket uppskattade, julbord! Köttbullar, korvar, jansson. 20 sorters sill, dovhjortsfiol, rödbetssallad. Julskinka och gravlax. Ja, alla måsten och mer därtill var uppdukat. Bilder kommer. Två timmar senare var det dags för Kalle Anka och hans vänner. För många den starkaste av alla jultraditioner och ja, vad är egentligen en jul utan Kalle Anka och ljuständningen i SVT..? Efter Kalle kom, för många små äntligen, Tomten och barnen tog med sig de vuxna och satte sig tillsammans och väntade på julklappsutdelningen skulle börja.

På juldagen var det många som tog sig upp riktigt tidigt och samlades i frukostmatsalen redan kl 04,30 för att äta saffransbullar och dricka glögg. En timma senare åkte de tillsammans i vår förbeställda buss in till Leksands kyrka för att delta vid årets julotta. Juldagen bjöd också på slädtur med häst för de som anmält sig. Turen tog dem från ångbåtsbryggan i byn och vidare längs strandvägen så de fick se vackra Tällberg i all dess vinterprakt! Tyvärr var temperaturen inte riktigt med oss och det var några som valde att stanna inne, dock var dem som åkte otroligt nöjda och eldkorgar var uppställda längs vägen där de kunde värma sig.

Ja, nog har vi haft en vit jul i år och jag hoppas att ni alla haft en lika mysig juletid som vi!

GOD FORTSÄTTNING!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0