För dig som redan tröttnat på glöggen...
...kommer här ett jättegott recept på Österrikisk Gluhwein som är veckans tips!
Du behöver:
1 flaska gott rött vin
1 dl råsocker (har du inte råsocker går det bra med vanligt strösocker)
1 citron, skal och juice
2 kanelstänger
4 nejlikor
2 lagerblad
2 kardemumma kärnor
Så här gör du:
Lägg i alla ingreedienser i en tjockbottnad kastrull. Rör runt i början för att smälta sockret. Värm nu blandningen på svag värme och låt det stå i ca en timme - det ska aldrig koka, bara ånga lätt.
Sila av och servera i små glögg koppar, det går också bra att spetsa med lite cognac eller rom om du så önskar.
Hoppas det smakar!
Du behöver:
1 flaska gott rött vin
1 dl råsocker (har du inte råsocker går det bra med vanligt strösocker)
1 citron, skal och juice
2 kanelstänger
4 nejlikor
2 lagerblad
2 kardemumma kärnor
Så här gör du:
Lägg i alla ingreedienser i en tjockbottnad kastrull. Rör runt i början för att smälta sockret. Värm nu blandningen på svag värme och låt det stå i ca en timme - det ska aldrig koka, bara ånga lätt.
Sila av och servera i små glögg koppar, det går också bra att spetsa med lite cognac eller rom om du så önskar.
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Trackback