Valiokonferens och laktoskunskap




I slutet på
Januari hade vi Valio hos oss på säljkonferens
. Ett aktivt gäng som första dagen hade olika pass i Qi Gong, core, gymträning och stavgång på schemat och dag två provade på snöskovandring och airboardåkning i backen nedanför hotellet. (Även vi i personalen fick tillfälle att prova åkning i backen!) Eftermiddagsaktiviteten var dock lugnare - deltagarna målade var sin dalahäst. Ett bra gäng med roliga aktiviteter men! Det vi vill presentera i detta inlägg är deras produkter.


De hade med sig en mängd olika produkter till oss som vi serverade i restaurangen, bland annat yoghurt,
mjölk, smör och ost. Nästan allt Laktosfritt. Vad är laktos då? Laktos är det naturliga mjölksocker som finns i alla vanliga mejeriprodukter som till exempel mjölk, smör, margarin, filmjölksprodukter, yoghurt, creme fraiche och mjölkpulver. Feta mejeriprodukter innehåller en mindre mängd laktos än magra, färskost innehåller en mindre mängd laktos medan hårdost är naturligt fri från laktos!

Att vara laktosintolerant är vanligt, ofarligt men besvärligt, och anledningen till varför vissa personer inte tål laktos är att slemhinnan i deras tunntarm, på grund av för låg enzymhalt av enzymet laktas, inte
klarar av att bryta ner mjölksockret, laktosen, och det går vidare till tjocktarmen där det börjar jäsa. Man kan, som med de flesta intoleranser, vara mer eller mindre känslig. Vissa kan dricka ett glas mjölk utan att reagera alls medan andra känner av minsta lilla intag med symptomer som t.ex. magsmärtor, tillfällig diarré, gaser eller bubblig och uppsvälld mage. Känner någon av er läsare igen er i detta rekommenderar vi att ni direkt provar att minska intaget av mjölksocker genom att välja laktosfria produkter. De senaste åren har allt fler produkter kommit ut på marknaden, många av dem med Valios logga, och det är nu enkelt att ersätta vanliga mejeriprudukter. Här hittar ni massor med inspiration till laktosfria rätter.


Vi har på hotellet som standard både gluten- och laktos
fria produkter på vår frukostbuffé och även till lunch och middag finns det laktosfria alternativ men det är då viktigt att anmäla det till oss i förväg!


Glöm inte bort vår tävling med chans att vinna en övernattning med frukost för två med sista dagen på tisdag 8/2. Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0